Hoe een goede kraan het verschil kan maken

H

Of het nu gaat om een kraan in de keuken of in de badkamer, een kraan is een erg belangrijk en prominent onderdeel van het dagelijkse leven. We gebruiken het water wat uit een kraan komt elke dag: tijdens het handen wassen, het koken, het zetten van een kopje thee. We kunnen absoluut niet zonder. Heb jij je kraan gekocht met bepaalde overwegingen in het achterhoofd, of zat de kraan er al in toen je in je huis kwam wonen? Een kraan is de investering waard en in dit artikel zullen we je vertellen hoe een goede kraan het verschil kan maken.

Energie en water besparen met een Quooker

Een Quooker kraan is een keukenkraan waar binnen enkele seconden kokend heet water uit komt. Zin in een theetje? Met een Quooker kraan van Vervangingsmarkt is ‘ie zo gezet. Maar wist je dat zo’n kokendwaterkraan ons helpt met het besparen van water? Een Quooker systeem bewaart water in een reservoir, wat je verstopt in een keukenkastje. Deze tank heeft maar weinig energie nodig om het water boven het kookpunt van 100 graden te bewaren. Ook bespaart de Quooker water. Maar hoe dan? Bij een normale kraan wacht je soms minuten lang tot het water goed heet is, bij een Quooker duurt dat zoals gezegd maar enkele seconden. Je bespaart hiermee dus liters water per dag!

Langere levensduur

We gebruiken onze kranen dagelijks. Het is dus onvermijdelijk dat de bewegende delen van de kraan slijtage oplopen. De levensduur van een gemiddelde kraan is tussen de twaalf en vijftien jaar. De ene kraan gaat langer mee dan de ander, maar om vijftien jaar van je kraan te genieten, is het belangrijk om wat geld te investeren. Denk hierbij aan damixa onderdelen, het op tijd bellen van de loodgieter bij een probleem en het verwijderen van schimmel en kalk.

De impact van een goede kraan op de waarde van je huis 

De badkamer en de keuken zijn twee van de belangrijkste ruimtes in je huis wanneer het gaat om de waardebepaling van je woning. In deze kamers spelen kranen een grote rol. Een mooie kraan kan een aanvulling zijn op de uitstraling van een keuken of badkamer. Door te investeren in een mooiere kraan wordt de interesse van potentiële kopers vergroot. Maar dat niet alleen, functionaliteit is ook van belang. Een duurzame kraan kan de ecologische voetafdruk van gebruikers verkleinen. Ook kan een goed werkende kraan onverwachte reparatiekosten voorkomen.

Kortom, een goede kraan is misschien belangrijker dan je in eerste instantie had gedacht. Het draagt bij aan de verduurzaming van je woning en kan ervoor zorgen dat de waarde van je huis stijgt! Daarnaast kunnen kranen jarenlang meegaan, zolang je ze maar goed onderhoudt.

Bijpassende informatie en advies