De mooiste planten en bloemen in huis plaatsen

D

Ben je op zoek naar nieuwe bloemen en planten voor in huis? Dan kom je er al snel achter dat er een groot aantal varianten mogelijk zijn. Iedere variant brengt weer geheel andere mogelijkheden met zich mee en kan jouw woning voorzien van een geheel andere uitstraling. Voordat je alle bloembollen bij bloembollenkopen.nl bekijkt en kiest wat het beste bij je past, is het van belang dat je weet waar je allemaal naar kan kijken. Want hoe zorg je ervoor dat jouw bloemen en planten bij de woning passen? Lees snel verder en ontdek het.

De uitstraling van de woning

De beste bloembollen vind je door goed in de woning rond te kijken. Hoeveel ruimte heb je? Welke plekken zijn geschikt voor het plaatsen van bloemen en planten? En misschien nog wel het belangrijkste van alles: welke interieurstijl en uitstraling heb je in de woning? Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden kan je gerichter kijken naar de varianten die beschikbaar zijn. Iedere variant brengt aan de hand van kleur en vorm een geheel andere uitstraling met zich mee en pas je op de rest van het interieur aan. Jouw woning ziet er weer naar wens uit.

Afmetingen van iedere ruimte

Waar je ook rekening mee moet houden zijn de afmetingen. Iedere bloem en plant kan weer een geheel andere afmeting met zich meebrengen. Heb je slechts beperkt de ruimte voor planten, dan is het van belang dat je planten kiest die niet al te groot worden. Als je een grote ruimte hebt om te vullen kan je uiteraard meer uitpakken. Zo heb je de mogelijkheid om voor planten te kiezen die na verloop van tijd in de breedte groeien, maar kan je ook voor kamerplanten kiezen die bijna tot het plafond reiken.

Een multifunctionele plant

Wil je planten met meerdere functies? Er zijn verschillende planten en bloemen die niet alleen voor een mooie uitstraling krijgen, maar ook eetbaar zijn en gezondheidsvoordelen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan allium. Het is een plant die in wel 500 verschillende soorten komt. De bekendste varianten zijn prei, ui en knoflook. Het zijn varianten die je in jouw gerechten verwerkt kunnen worden en welke meerdere antioxidanten en andere stoffen bevatten. Er zijn ook planten en bloemen die de luchtkwaliteit in de woning verbeteren. Deze planten mogen daarom niet ontbreken als je jouw woning van een andere uitstraling wil voorzien.

De juiste standplaats van bloembollen

Bij de verschillende bloemen en planten is het als laatste belangrijk dat je de standplaats goed in het achterhoofd houdt. De planten kunnen niet allemaal in de volle zon, maar andere hebben deze zonnestralen juist nodig voor de goede groei. Ontdek daarom wat de beste plekken zijn en je op basis hiervan de bloembollen kiest. Zo voorkom je dat je jouw planten binnen een korte tijd weg moet doen omdat ze beschadigd zijn of niet voldoende groeien. Je kan hiermee het benodigde onderhoud ook aanzienlijk verminderen van de planten en alleen nog genieten. 

Bijpassende tips en ideeën