Hoe decoreer je je woning met bloemen? Wij hebben een aantal decoratietips voor je huis op een rij gezet

H

Decoreren met droogbloemen is een mooie manier om de schoonheid van de natuur het hele jaar door in huis te halen. Het decoreren met droogbloemen, populair in de Victoriaanse tijd, heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt als een manier om in contact te komen met de natuur, en is een prachtig alternatief voor verse bloemen.

Het valt niet te ontkennen dat verse boeketten een kamer tot leven kunnen brengen, maar ze hebben wel een beperkte levensduur. Gedroogde bloemen daarentegen zijn eeuwig houdbaar en brengen maand na maand vreugde in het interieur zonder dat ze steeds ververst hoeven te worden, waardoor ze een veel duurzamere manier van decoreren met bloemen zijn.

Decoreren met droogbloemen – Waar start je? 

Als je graag wilt decoreren met droogbloemen, dan zijn er bloemen die je kant-en-klaar kunt kopen, maar het is nog specialer om de ingrediënten voor je decoratie uit je eigen tuin te plukken. Het drogen van bloemen is een eeuwenoud ambacht en een geweldige manier om prachtige bloemen uit de tuin te bewaren. Het is gemakkelijk thuis te doen met onze stap-voor-stap gids voor het drogen van bloemen. Je kunt zelfs een bruidsboeket bewaren als een kostbaar aandenken. 

Bloemen drogen is een mooie manier om gekoesterde bloemen jarenlang te bewaren en de mooie herinneringen aan de zomer levend te houden. Bloemen persen is een andere briljante manier om bloemen te bewaren voor decoratie. Door te leren hoe je bloemen perst, kun je prachtige kunstwerken maken die je overal in huis kunt uitstallen of te geven als een valentijnscadeau voor haar.

Hoe decoreer je met droogbloemen?

Er zijn veel manieren om te decoreren met gedroogde bloemen. Met gedroogde bloemen in een boeket kun je planken of een salontafel mooi aankleden, of je kunt losse stelen in een serie vazen of vintage flessen zetten. Een krans van droogbloemen is een mooie manier om een schoorsteenmantel te versieren, een perfect tafelstuk of een spiegel. Droogbloemen hebben een prachtige textuur en architectonische structuur, en zijn bovendien zeer duurzaam.

Een mooi tafelstuk met gedroogde bloemen maken

In plaats van verse bloemen is een krans van gedroogde bloemen een prachtig idee voor een herfst tafeldecoratie die steeds opnieuw kan worden gebruikt. Je kunt rozenknoppen, mimosa, vlas, matricaria, madeliefjes, helichrysum, brem, ridderspoor, papaverknoppen, falaris, konijnenstaartje, eucalyptus, gipskruid, haverstelen en statice gebruiken hiervoor. 

Knip alle bloemen af op een lengte van 10 cm en bevestig groepjes van dezelfde bloem met bloemendraad. Neem een lange slinger en steek er wat eucaplytusstelen in. Begin aan één kant, steek een groepje bloemen in de slinger en zet ze vast met bloemendraad. Bouw geleidelijk op met bloemen en meng voor de volheid.  Eindig met drie groepen bloemen die in de tegenovergestelde richting worden geduwd om de bedrading te verbergen.

Een krans van droogbloemen ophangen

Deze krans van droogbloemen is perfect om een gewone muur op te vrolijken, maar zou ook een mooie paaskrans zijn. Begin met een kant-en-klare druiven krans. Rangschik de stelen en bloemen in aparte groepen, wij gebruikten mimosa, eucalyptus, haver, konijnenstaartjes, ridderspoor, gipskruid en helichrysum. Leg de eerste groep bloemen langs de voorkant van de krans aan de basis, met de stelen naar beneden. Zet vast met bedekt bloemendraad. Herhaal dit met de volgende groep bloemen en zorg ervoor dat de koppen de draad bedekken. Ga door tot het midden en herhaal dan de andere kant. Werk af en bedek de laatste stelen met helichrysum bloemen.

Bijpassende tips en informatie