Goede dakbedekking is essentieel

G

Dakbedekking van goede kwaliteit is onmisbaar voor iedere woning. Je zou het wellicht niet direct verwachten, maar de dakbedekking heeft invloed op jouw wooncomfort. Wanneer je een dakbedekking van slechte kwaliteit hebt, zal je sneller problemen aan het dak ervaren. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan lekkages. Deze overlast kan jouw wooncomfort ernstig aantasten. Wanneer je investeert in kwalitatief goede dakbedekking investeer je dus indirect in jouw wooncomfort.

Jouw dakbedekking eenvoudig gelegd

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe dakbedekking, zal je zien dat je veel keuze hebt. Er zijn diverse materialen beschikbaar voor het bekleden van jouw dak. Wil je de beste kwaliteit voor een relatief lage prijs? Dan is een EPDM dak een uitkomst. EPDM is een sterke rubbersoort die lang meegaat. Daarnaast is het grote voordeel van deze dakbedekking dat je het zelf kunt leggen. Waar de traditionele dakbedekking gebrand moet worden, is dat bij een EPDM dakbedekking niet het geval. Dit type dakbedekking dient namelijk gelijmd te worden. Deze bevestigingsmethode is veiliger én bovendien veel makkelijker. Met behulp van het EPDM totaalpakket kun jij zelf eenvoudig jouw dak van een nieuwe dakbedekking voorzien.

Welke lijm moet je gebruiken?

Het leggen van een EPDM dakbedekking is relatief eenvoudig. Uiteraard moet je van te voren wel even weten welke materialen je waarvoor dient te gebruiken. Zo zijn er voor het verlijmen van jouw EPDM dakbedekking bijvoorbeeld diverse lijmsoorten verkrijgbaar. Maar welke EPDM lijm moet je precies gebruiken? Er zijn twee lijmsoorten die allebei voor EPDM bedoeld zijn. Echter, allebei de lijmsoorten worden voor andere doeleinden gebruikt. De EPDM bodemlijm wordt gebruikt voor horizontale oppervlakken. De EPDM contactlijm wordt daarentegen juist gebruikt voor de opstaande randen en de naadverbindingen. Er zijn dus twee speciale lijmsoorten die allebei expliciet te gebruiken zijn voor EPDM. Maar ze zijn allebei voor een ander onderdeel van de dakbedekking bedoeld.

EPDM versus andere materialen

Dat men tegenwoordig steeds vaker de voorkeur geeft aan een EPDM dakbedekking is uiteraard niet voor niets. Dit type dakbedekking wint het namelijk op heel veel vlakken van de overige dakbedekkingsmaterialen. Allereerst is het uiteraard plezierig dat je de EPDM dakbedekking zelf kunt leggen. Dit bespaart namelijk kosten. Daarnaast is EPDM kwalitatief heel goed. Het betreft een sterke rubbersoort die goed bestand is tegen allerlei factoren van buitenaf. Waar andere materialen snel slijten bij hevige temperatuurverschillen, is dat bij EPDM niet het geval. EPDM is sterk, flexibel, goedkoop, gebruiksvriendelijk én gaat ook nog eens erg lang mee. Het is dan ook niet gek dat EPDM een geliefd dakbedekkingsmateriaal is.


Bijpassende informatie en advies