Geen tijd om zelf je tuin te onderhouden? Dit zijn je opties

G

De zomer is van start en mede hierdoor laat de zon zich al te graag zien. De temperaturen worden warmer, waardoor je heerlijk in de tuin kunt genieten van het stralende weer. Maar wat nou als de tuin nog niet klaar is voor de zomer? Je zou in een korte tijd flinke stappen kunnen maken om de tuin klaar te maken voor de dagen die nog komen. Maar wanneer je hier geen tijd voor hebt, kan dit erg lastig zijn. Om toch de tuin klaar te maken voor de zomer, geeft dit artikel een aantal tips om dit toch voor elkaar te krijgen. Zo kan je zorgeloos met het heerlijke weer genieten in je eigen tuin.

De kwaliteiten van een hovenier

De taken van een hovenier bestaan niet alleen uit het verzorgen van het groen in een tuin. Ook wanneer men een gehele nieuwe tuin wil aanleggen, kan er een hovenier ingeschakeld worden om dit te realiseren. De kosten van een hovenier verschillen sterk per hoveniersbedrijf die ingehuurd wordt. Een tip is om eigen onderzoek te doen, welk hoveniersbedrijf bij jou in de buurt zit en wat hierbij de goedkoopste optie is.

Als je bijvoorbeeld een overkapping in de tuin wilt plaatsen, is een hovenier in staat deze overkapping op de juiste plaats in de tuin te plaatsen. Zo hoef je niet zelf tijd vrij te maken om de overkapping te plaatsen en weet je dat het wordt gedaan door professionals. Ook bij het plaatsen van een tuinhuisje, een schutting of de aanleg van een vijver, kan een hovenier jou hierbij helpen.

Bijpassende taken

Ook kan een hovenier helpen om een tuinaanleg te realiseren. Hierbij kan er gedacht worden aan het plaatsen van planten en bomen in de tuin. Of het leggen van een geheel nieuwe grasmat. Wil je liever tegels in de tuin dan gras, dan kan een hovenier hier uiteraard ook bij helpen. Door de hovenier twee á drie keer per jaar langs te laten komen, wordt er verzekerd dat het groen en de aangelegde elementen, zoals een overkapping of terras, wordt onderhouden. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de tuin wordt verlengd tot het maximaal aantal jaar. Goed onderhoud is hierbij noodzakelijk.

Op deze manier kan je tijdens de heerlijke dagen toch genieten van een goed onderhouden en verzorgde tuin, zonder dat je hier zelf enige tijd in hebt gestoken. Daarnaast weet je zeker dat de kwaliteit van de tuin in goede orde is, doordat de taken zijn uitgevoerd door professionals.

Bijpassende tips en advies


Afbeelding bovenzijde: Yan Krukov (Pexels.com)