Drie tips om jouw tuin klaar te maken voor de komende lente

D

Het oogt er misschien niet naar, maar voordat je het weet zitten we weer in de lente. Daarom is het nu het perfecte moment om te kijken naar jouw tuin. Je wilt er aankomt voorjaar immers knus bijzitten.

Er zijn namelijk tal van dingen die je kunt doen om jouw tuin naar het volgende niveau kunt tillen. Welke dat zijn? Dat vertellen we je graag met behulp van deze blog!

Zorg voor genoeg groen in de tuin

Hoewel dit een van de meest voor de hand liggende tips is, zijn er toch heel veel tuinen die uit niets meer bestaan dan grijze stoeptegels. En een tuin met genoeg groen is natuurlijker veel interessanter, toch?

Daarom is het van harte aan te raden om genoeg tijd te besteden aan het plaatsen van genoeg planten in de tuin. Denk hierbij aan perken met bloemen en struiken. Misschien zelf een paar kleine fruitbomen, zodat je ook de hoogte in kunt werken binnen deze perken. Natuurlijk kun je ook aan de slag met de schuttingen en muren, want een klimop werkt ook om meer groen in de tuin te verwerken!

Wil je het toch net iets rustiger aan doen, of heb je de mogelijkheid niet om de grond in te werken? Dan kun je gebruik maken van bloembakken. Deze zijn verkrijgbaar in tal van vormen en maten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf plantenbakken te bouwen. Zo kun je ervoor zorgen dat deze bakken perfect in de tuin passen.

Een overkapping is geen overbodige luxe

Met het goede weer is het natuurlijk ook belangrijk om te genieten van jouw tuin, maar wat als het regent? Hier hoef je niet bang voor te zijn, want met behulp van een overkapping of veranda kun je ervoor zorgen dat je ook tijdens minder weer kunt genieten van de buitenlucht.

Een groot voordeel hiervan: Je kunt jouw overkapping inrichten met meubels die je normaliter niet zo snel in de volle buitenlucht zet. Denk hierbij aan fijne banken, stoelen of tafels voor een prettige zit. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om elektronische aparaten buiten te hangen, mits deze extra goed beschermt zijn. Zo kun je ook buiten genieten van een voetbalwedstrijd, een leuke film of jouw favoriete playlist op Spotify!

Optimaal zicht en comfort met de juiste verlichting

Als laatste is het ook belangrijk om genoeg tijd te besteden aan de LED verlichting die je wilt gaan gebruiken. Het is namelijk belangrijk om genoeg licht te hebben in jouw tuin, vooral als je gedurende de zomermaanden ook ‘s avonds wilt genieten van de tuin. En aangezien er ontzettend veel opties zijn voor spots, lampen of complete sets, is het belangrijk om goed te kijken wat je waar kwijt kunt.

Zo kun je ervoor kiezen om de schutting of aanwezige muren te voorzien van wandlampen of een lichtsnoer, zodat de rand van jouw tuin voorzien is van prettige sfeerverlichting. Heb je beschikking over een overkapping of een veranda, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van inbouwspots. Deze zijn beschikbaar in tal van vormen en maten, dus er is hoe dan ook een spot die gaat passen. En natuurlijk heb je ook de beschikking tot de klassiekers, zoals de grondspots of tuinspots. Deze kun je gemakkelijk plaatsen, waardoor je overal licht kunt plaatsen.

Uiteraard is de keuze van een armatuur belangrijk, maar de losse GU10 lamp net zo belangrijk. Deze zijn beschikbaar in verschillende wattages en hebben vaak leuke bonussen, zoals Dim-To-Warm. Natuurlijk kun je ook kiezen voor slimme verlichting. Deze lampen zijn volledig te besturen met behulp van een app en beschikken over een kleurenpalet van meer dan 16 miljoen kleuren. Daarnaast zijn deze ook volledig te automatiseren, ideaal toch?

Bijpassende tips en informatie