De beste tips voor zowel je huis als tuin

D

Je huis en je tuin, waarschijnlijk hecht je hier veel waarde aan. Dit is natuurlijk de plek waar jij je echt thuis voelt en tot rust komt. Voelt thuis soms niet helemaal als thuis? Dan is het tijd om wat te veranderen. Een nieuwe warme look kan ervoor zorgen dat het meer als thuis aanvoelt. Met onze tips zorg jij ervoor dat je weer trots kunt zijn op je woning.

Het inrichten van je tuin

Ga jij aan de slag met je tuin, dan zal je eerst goed moeten bepalen wat voor stijl de tuin krijgt. Ben jij iemand die van een strakke tuin houdt of vind jij het juist belangrijk dat er veel planten in de tuin zijn? Mocht je de tuin lekker strak willen houden en wil je ervoor zorgen dat er weinig onderhoud nodig is? Dan raden we je aan om voor kunstgras, tegels en mooie tuinmeubels te kiezen. Of ben jij gek op tuinieren en zie je dit als je hobby, dan zijn planten en een mooie grasmat in de tuin natuurlijk een aanrader. Bepaal zelf wat jij belangrijk vindt en ga vervolgens zelf aan de slag.

Wat voor verlichting heb jij in de tuin? Verlichtingssnoeren en feestverlichting geven niet alleen een warme sfeer aan de tuin, maar zijn ook nog eens superleuk om in de avond naar te kijken vanuit het raam. Heb je een zitgedeelte in de tuin? Knap deze op met warmtelampen voor in de avond. Zo kun je ook na een lange dag werken ’s avonds nog gaan zitten in de tuin, zonder dat je het koud krijgt. Maak de stoelen of tuinbanken af met kleurrijke kussentjes en warme dekentjes. Let maar op, voordat je het weet voel jij je weer helemaal thuis in eigen tuin.

Je woning inrichten

Je tuin is absoluut belangrijk, vooral met warm weer. Je woning zelf is natuurlijk ook gewoon erg belangrijk. Een thuisgevoel komt niet vanzelf. Soms zit je zonder dat je het door hebt met oude meubels die je eigenlijk helemaal zat bent. Hetzelfde geldt voor de meubelen in de slaapkamer. Een bed met een stalen of houten frame zet direct de toon voor de slaapkamer. Wat heb jij er verder eigenlijk in staan? Een kast en televisie? Ook je slaapkamer verdient aandacht. Maak van je slaapkamer een tweede woonkamer! Zet een knusse tweezitsbank neer, een luxe kaptafel, hang een groot schilderij boven het bed en zorg voor sfeerverlichting.

Maak je dit ook nog eens af met een nieuw bed, dan wordt je slaapkamer een echte tweede woonkamer waar je heerlijk een boek kunt lezen en een dutje kunt doen. Tegenwoordig kies je natuurlijk voor een boxspring kopen. Er is niets zo fijn als na een lange werkdag heerlijk op een boxspring neerploffen. Of kijk eens naar alle andere luxe bedden. Er is altijd een bed dat precies bij jouw smaak past en binnen je budget valt.


Bijpassende tips en informatie