Bijzondere Woonhuizen Voorbeelden

B

Bijzondere Woonhuizen Voorbeelden. Wat voor bijzondere woonhuizen zijn er? Op deze pagina heeft de redactie een aantal voorbeelden van opvallende, originele en unieke woonhuizen in Nederland en het buitenland.

Bijzondere Woonhuizen Voorbeelden

Zowel bijzondere woonhuizen voorbeelden uit Nederland als het buitenland kun je op deze pagina vinden.

Bijzondere Woonhuizen Kubuswoningen RotterdamKubuswoningen Rotterdam

Land: Nederland
Plaats: Rotterdam
Adres: Blaak (vlakbij de Oude Haven)
Achitect: Piet Blom (1934-1999)
Opgeleverd: 1984

De Kubuswoningen Rotterdam behoren tot de meest markante gebouwen van de stad. Architect Piet Blom is de ontwerper van deze bijzondere woningen. Hij had trouwens al een paar jaar eerder Kubuswoningen bedacht die in Helmond zijn gebouwd. Of deze woningen heel praktisch zijn, is de vraag. Na de eerste kubuswoningen uit 1984, zijn er geen nieuwe meer bijgekomen.


Bijzondere Woonhuizen -Huis met Vliegtuigvleugel DakHuis met Vliegtuigvleugel Dak 747 Wing House

Land: Verenigde Staten
Plaats: Santa Monica, Californië
Adres: Cotharin Road, Ventura County
Architect: David Randall Hertz (1960)
Opgeleverd: 2013

Een bijzonder huis met als dak een vliegtuig vleugel van een boeing 747 is het 747 Wing House. Op een afgelegen plek in de bergen in de van Santa Monica met een prachtig uitzicht over de zee en de bergachtige omgeving, in de Amerikaanse staat Californie vind je dit bijzondere huis. Het huis met Vliegtuigvleugel dak 747 Wing House is ontworpen door de Amerikaanse architect David Randall Hertz die bekend is geworden door zijn voorkeur voor duurzame gebouwen. Bovendien is huis is gebouwd op een afgelegen en moeilijk bereikbaar terrein aan Cotharin Road, Ventura County in het westelijk gedeelte van de bergen van Santa Monica.


Bijzondere Woonboeken Recensies

Marleen Hartog Anders wonen - WoonboekenAnders wonen

Verhalen van paradijsvogels

  • Schrijfster: Marleen Hartog (Nederland)
  • Soort boek: levenskunstboek, woonboek
  • Recensie: Monique van der Hoeven
  • Waardering: ∗∗∗∗ (uitstekend)

De omslag van het boek maakt me al blij: heel kleurrijk vormgegeven en met een “hartjes-huis” op de voorkant, vrolijke bloemen, vogeltjes… Op het titelblad staat dat het boek is bedoeld: Voor iedereen die vertrouwt op zijn eigen vleugels – En voor iedereen die wil leren op zijn eigen vleugels te vertrouwen”. Na een inleiding door Marleen Hartog over hoe ze tot het schrijven van dit boek kwam, volgen maar liefst negen verhalen van mensen die het gewoon deden: die uit het gangbare systeem stapten en hun eigen woonwensen vormgaven…lees verder >


Bijpassende Informatie


Informatie Foto’s
Kubuswoningen Rotterdam
Fotograaf: Woonwebsite.nl
Huis met Vliegtuigvleugel Dak
Fotograaf: Carson Leh (CC BY-SA 3.0)