5 unieke elementen voor in de tuin

5

De tuin is echt een verlengstuk van je leefruimte. Het is daarom fijn om deze plek helemaal naar eigen wens en comfort in te richten. Benieuwd naar unieke elementen die jouw tuin naar een hoger niveau gaan tillen? Lees snel verder voor alle tips.

#1. Vuurplaats

Een vuurplaats zorgt direct voor gezelligheid en sfeer in de tuin. Het is de ideale manier om in de avond wanneer het wat koeler lekker op te warmen met vrienden en familie. Kijk goed naar wat voor soort vuurkorf, openhaard of vuurschaal er in jouw tuin past. Wat heeft jouw voorkeur? Voeg daarnaast uiteraard een heerlijke loungeset of stoelen toe, zodat dit de perfecte plek wordt om te relaxen.

#2. Waterornamenten

Je maakt de tuin helemaal uniek door waterornamenten in je vijver toe te voegen. Hiermee creëer je een ontspannen omgeving door het stromende water dat door de waterfontein heen stroomt. Naast de stijlvolle uitstraling zorgt het dus ook voor een rustgevend effect. Extra leuk: zorg voor een lichtgevend ornament in het water. Hierdoor creëer je een magische uitstraling in de avond. Waterornamenten voor buiten zijn dus echt een mooie en unieke toevoeging.

5 unieke elementen voor in de tuin#3. Buitendouche

Een buitendouche voegt niet alleen luxe toe in de tuin, maar is ook nog eens praktisch. Het is een heerlijke manier om af te koelen op warme dagen en op die manier kun je jezelf even snel afspoelen in de buitenlucht. Maak er een mooie plek van en zorg bijvoorbeeld voor een stenen of houten vloer en planten ernaast. Hierdoor maak je er een mooie, stijlvolle plek van.

#4. High dining loungeset

Luxe en comfort mag niet ontbreken in de tuin. Zorg dus ook voor een heerlijke high dining loungeset. Hier kun je lekker op relaxen, maar ook heerlijk aan tafelen. Het is een set die alles biedt! Je kunt zelfs kiezen voor een hoge of een lage set. Kijk dus goed naar wat jouw voorkeur heeft qua stijl en hoogte. Tip: kijk ook goed naar het aantal zitplekken die jij het liefste wil hebben. Het is namelijk wel zo fijn om genoeg plekken te hebben wanneer je met vrienden of familie lekker in de tuin wil zitten en samen wil eten.

#5. Meer groen

Wil jij het liefste ook zo veel mogelijk groen in de tuin? Dan is een unieke manier om nog meer groen toe te voegen om te kiezen voor groene muren. Zorg ervoor dat je de houten schutting vol laat groeien met planten of ga voor een muurpaneel met speciale plantenzakken. Hierdoor creëer je een levendige, groene tuin. Het staat niet alleen prachtig, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit.

Met deze unieke elementen maak jij jouw tuin helemaal compleet!

Bijpassende tips en advies