4 tips om je badkamer een nieuwe look te geven

4

Af en toe is het fijn om een nieuw hoofdstuk aan je badkamer toe te voegen. Een nieuwe look kan immers verfrissend werken, met name als je badkamer verouderd aanvoelt. Maar welke look kun je het beste je badkamer geven? En wat moet je doen om ervoor te zorgen dat deze veranderingen echt een impact maken? In deze blog vind je 4 tips waarmee je binnen mum van tijd je badkamer succesvol een nieuwe look geeft.

Vervang je wandcloset

De eerste tip die we je mee willen geven is om je wandcloset te vervangen. Op een gegeven moment zal het design van je wandcloset namelijk verouderd zijn. Ook zal de kleur waarschijnlijk een beetje vervaagd zijn. Dit is de perfecte gelegenheid om voor een drastisch ander ontwerp te kiezen. Hierbij is het slim om online je nieuwe wandcloset te halen. Hier is de kans groter dat je vindt waarnaar je zoekt doordat plekken als sanitairkiezer een groter aanbod hebben dan een fysieke winkel. Op deze manier heb je zonder moeite je wandcloset kunnen vervangen.

Richt je badkamer anders in

Ten tweede kan een badkamer opnieuw inrichten het een nieuwe look geven. Denk hierbij aan het vervangen van de lampen, het schilderen van de muren of het plafond en het vervangen van oude of verouderde elementen. Het upgraden van sanitair zoals handgrepen, handdoekrekken en verlichtingsarmaturen kan ook een groot verschil maken in het verfrissen van de ruimte. Door een aantal eenvoudige veranderingen aan te brengen in het decor van een badkamer, is het mogelijk om een compleet nieuwe look voor de ruimte te creëren.

Kies voor nieuwe badkamertegels

Verder kunnen nieuwe badkamertegels een badkamer een compleet nieuwe look geven. Tegels zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten, zodat je het uiterlijk van je badkamer kunt aanpassen aan jouw stijl. Bovendien zijn badkamertegels gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de conditie van de tegels na verloop van tijd. De juiste combinatie van tegels kan een traditionele en kleine badkamer een moderne en strakke uitstraling geven of zelfs levendiger maken. Het vervangen van oude en versleten vloerbedekking door nieuwe tegels kan ook de hele ruimte een moderne uitstraling geven zonder dat je een grote verbouwing hoeft uit te voeren.

Bijpassende informatie en tips