4 tips om het beste zonnepaneelbedrijf te kiezen

4

Je hebt besloten dat je niet langer zoveel geld kwijt wilt zijn aan je energieverbruik en je tegelijkertijd ook beter voor het milieu wilt zorgen. Je moet dan zonnepanelen laten plaatsen op het dak van je huis. Om dit te kunnen doen, moet je eerst een bedrijf kiezen. Eenvoudig is dat niet altijd, tegenwoordig zijn er namelijk tig zonnepaneelbedrijven beschikbaar op de markt. Om toch de juiste keuze te kunnen maken, kun je de volgende tips toepassen.

Garantie

Je kunt zonnepaneelgaranties in twee vormen krijgen: prestaties en uitrusting. De garantie op basis van de prestaties duurt vaak maar liefst 25 jaar, terwijl de uitrusting juist maar 10 tot 12 jaar duurt. De meeste zonnecellen zouden waarschijnlijk een goede levensduur van enkele decennia hebben zonder problemen. Bij het vergelijke van de bedrijven wanneer je zonnepanelen kopen gaat doen, is het echter altijd verstandig om te letten op de garanties. Dit moet duidelijk zijn voor je voordat je aankoop doet.

Kwaliteit

Natuurlijk moet je bij het kiezen van een zonnepaneelbedrijf ook altijd rekening houden met de kwaliteit van zowel de installateur als de zonnepanelen zelf. Bij het laatste moet je vooral de efficiëntie in de gaten houden. Er zijn drie belangrijke soorten zonnecellen die algemeen worden gebruikt in de industrie, namelijk amorf, monokristallijn en polykristallijn. Het is slim om de voor- en nadelen van elke optie te overwegen, laat je hiervoor informeren door een expert.

Reputatie

Natuurlijk is geen bedrijf perfect, er zullen altijd klanten met klachten zijn. Toch kun je veel uit de reputatie van een zonnepaneelbedrijf halen. Als je op het internet slechte beoordelingen leest over een zonnepaneelbedrijf waarvoor je mogelijk kiest dan is het uiteraard beter om voor een andere onderneming te gaan. Eventueel kun je ook je vrienden en familie die al zonnepanelen hebben laten plaatsen vragen naar welk bedrijf zij hebben gebruikt en hoe goed deze onderneming was.

Oprichting

Doordat tegenwoordig veel mensen ervoor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen, komen er steeds meer ondernemingen bij die deze dienst aanbieden. Dit zijn echter vaak de zonnepaneelbedrijven die je niet echt kunt vertrouwen. Daarom is het verstandig om te kijken naar wanneer de onderneming opgericht is. Als dit al een paar jaar geleden is, weet je dat het zonnepaneelbedrijf veel ervaring heeft opgedaan in de tussentijd en daardoor is het normaliter betrouwbaar en goed. Bij jongere ondernemingen is dit nog maar de vraag.


Bijpassende informatie