4 leukste ideeën voor jouw traprenovatie

4

Is jouw trapbekleding aan het slijten of ben je het uiterlijk van je huidige trap een beetje zat? Dan ben je toe aan een traprenovatie! Er zijn tegenwoordig enorm veel manieren om je trap te bekleden. Van het welbekende tapijt tot echt lederen trappen: er zijn zoveel keuzes dat we ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we voor jou de mooiste – en best geprijsde traprenovatie materialen en soorten op een rijtje gezet. 

Een trap van laminaat 

Iedereen is natuurlijk wel bekend met laminaatvloeren, maar wat veel mensen niet weten, is dat laminaat ook perfect gebruikt kan worden voor een traprenovatie. Laminaat heeft een uiterlijk wat erg op hout kan lijken, maar er zijn ook prachtige laminaat traprenovaties met betonlook. Daarnaast is laminaat een erg stevig en stabiel materiaal. Het enige nadeel van laminaat is, dat het een beetje glad kan zijn. Gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor zoals antislip-strips en trapmatten.

Vinyl trapbekleding is een perfecte budget oplossing 

Misschien kan je er niet zoveel bij voorstellen: een vinyl traprenovatie. Vroeger werd vinyl ook wel zeil genoemd en werd het veel gebruikt omdat het een goedkope optie was. Daarna verdween vinyl een beetje uit het zicht, omdat het een neppe uitstraling had en veel mensen het toch niet zo mooi vonden. Inmiddels heeft vinyl echter een goede upgrade gehad en is het niet langer meer dat “neppe” materiaal van vroeger. Vinyl is erg veelzijdig en heel makkelijk in gebruik. Daarnaast is vinyl ook nog eens makkelijk om schoon te maken en heeft het verder geen onderhoud nodig. Het materiaal werkt dempend en het is ook iets stroever dan laminaat, minder kans om uit te glijden dus. Je hebt bij vinyl trapbekleding dus ook niet per se antislip-strips nodig.

Vinyl is niet alleen de goedkoopste optie qua materiaal, maar ook qua montage zul je met vinyl het goedkoopste uit zijn. Voor de doe-het-zelvers is vinyl ook een ideaal materiaal om zelf aan de slag te gaan met het renoveren van de trap. Je kunt vinyl namelijk erg gemakkelijk zelf snijden en plakken op de traptreden. 

Eikenhouten traprenovatie voor een klassiek uiterlijk 

Een eikenhouten traprenovatie is één van de bekendste soorten traprenovatie. Met eiken overzettreden creëer je een natuurlijke en warme uitstraling. De trap heeft iets meer karakter dan een trap van laminaat of vinyl. Eikenhout is een populaire houtsoort voor traprenovaties, omdat het een Nederlandse houtsoort is en daardoor dus goed betaalbaar. Of je nu een modern, industrieel, landelijk of een scandinavisch interieur hebt: een eikenhouten traprenovatie past er perfect bij. Overzettreden van eiken zijn verkrijgbaar met levendige noesten, maar ook geheel zonder noesten. Ook kun je naar eigen wens nog een antislip-strip toevoegen. 

Een traprenovatie met betonlook is de trend van nu 

We hebben het al eerder besproken in deze blog: de traprenovatie van betonlook. Deze soort trapbekleding is enorm populair geworden met de komst van de industriële trend. Je hebt zowel laminaat als vinyl betonlook trapbekleding, maar wij adviseren je om voor de laminaat versie te gaan. Je kunt deze overzettreden haast niet onderscheiden van een echte betonlook traprenovatie. Er zijn veel verschillende kleursoorten betonlook verkrijgbaar zoals antraciet, donker- en lichtgrijs en zelfs wit. Daarnaast hebben de overzettreden natuurlijk dezelfde voordelen als de gewone laminaat overzettreden.  

Dit zijn volgens ons dus de leukste en meest voordelige vier manieren om een traprenovatie uit te voeren. Er zijn echter nog tal van andere mogelijkheden, welke misschien ook interessant zijn voor jou. Denk goed na over wat jij belangrijk vindt, voordat je materiaal gaat aanschaffen. Een trap is namelijk een belangrijk punt in je huis wat je meerdere keren per dag gebruikt, dus kwaliteit en uitstraling is enorm belangrijk! 


Bijpassende Tips en Informatie


Foto informatie
Foto bovenzijde: G. Zuccaccia (Unsplash)