3 manieren om je huis een nieuwe uitstraling te geven

3

Ben je je huidige interieur helemaal zat, maar heb je een klein budget om je huis een nieuwe uitstraling te geven? Lees dan snel verder. Ook met een klein budget kun je jouw huis weer nieuw laten lijken. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Pas de indeling van je huis aan

Door de indeling van je huis in te veranderen kun je je huis een nieuwe wind in blazen. Dit kan je al doen door slechts een paar aanpassingen door te voeren. Zet je bank bijvoorbeeld aan de andere kant van je kamer. Dit geeft het meteen een nieuwe uitstraling. Dit moet natuurlijk wel praktisch zijn. Als je een tv hebt en aan de andere kant van je kamer geen stopcontact hebt, is het een minder goed idee. Je kunt ook meubels wisselen van kamer. Zo geef je meerdere kamers een nieuwe uitstraling.

Pas de woonaccessoires aan

Met accessoires kun je al snel een andere uitstraling aan je huis geven. Met een poster kun je bijvoorbeeld een nieuwe sfeer geven aan je huis. Zorg dat de posterswel passen bij de rest van je indeling. Heb je bijvoorbeeld een erg drukke indeling? Dan kan een rustige poster een betere keuze zijn. Heb je een indeling met vooral zwarte en witte meubels en woonaccessoires? Dan kan een drukke poster met veel kleur juist erg mooi zijn. Om het geheel af te maken, kan je ook nog kiezen voor een fotolijst van 50×70. Door elk seizoen andere woonaccessoires te gebruiken verveelt je woning niet snel. De woonaccessoires voor andere seizoenen bewaar je dan in je berging. Zo is jouw woning elk seizoen helemaal in de sfeer van het seizoen.

Koop tweedehandse spullen

Wil je toch graag nieuwe meubels kopen? Koop dan tweedehandse spullen. Dit is niet alleen beter je voor portemonnee, maar ook beter voor het milieu. Veel meubels kunnen bovendien nog een tweede ronde mee. Speur Marktplaats en kringloopwinkels af naar leuke meubels. Op Marktplaats kun je vaak ook meubels vinden die bijna nieuw zijn. Mensen verkopen ze bijvoorbeeld, omdat ze gaan samenwonen. Met wat onderhandelingen kun je vaak een goede prijs regelen. Wil je echt geen tweedehandse spullen? Kijk dan op websites van veilingen en aanbiedingen. Zo kun je toch met een klein budget voordeliger nieuwe meubels kopen.

Laat je ook inspireren door wooninterieurs op Instagram, Pinterest en tijdschriften. Zo doe je weer goede ideeën op. Kijk daarnaast eens bij de woning van vrienden. Misschien zie je daar wel iets leuks, wat je zelf wilt toepassen.

Bijpassende tips en advies