Zonnepanelen huren bij HalloStroom

Z

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Niet alleen in de politiek, maar ook binnen gezinnen. Huishoudens doen er alles aan om hun energieverbruik terug te dringen. Niet alleen omdat dit beter is voor mens en milieu, maar zeker ook voor de eigen portemonnee. Met name de prijs van gas is de afgelopen tijd fors gestegen. Ook stroom wordt duurder. Er zijn verschillende manieren om duurzamer te leven.

Dit zijn 3 manieren om duurzamer te leven 

Heb je zonnepanelen huren bij HalloStroom bijvoorbeeld al eens overwogen? Door voor de huur van zonnepanelen te kiezen, hoef je vooraf zelf geen grote investering te doen. Zonnepanelen kopen vergt vaak al snel een budget van enkele duizenden euro’s. 

Tip: je kunt de BTW op zonnepanelen terugvragen via de Belastingdienst. Online vind je hier meer informatie over. 

#1: Zonnepanelen combineren met een inductiekookplaat

Duurzamer leven gaat verder dan het huren van zonnepanelen voor op het dak van je woning. Combineer de zonnepanelen met een inductiekookplaat in de keuken. De kookplaat op gas verbruikt relatief veel energie. Het is duurzaam en goedkoop om die energie zelf op te wekken, met de overstap naar een model op elektriciteit. Nog verder gaat een investering in een elektrische warmtepomp, ter vervanging van de cv-ketel in huis. 

#2: Maak gebruik van strips tegen tocht rond ramen

Zeker in oudere woningen kan het behoorlijk tochten. In de herfst en winter merk je dit aan het feit, dat het energieverbruik toeneemt. De cv-ketel verbruikt meer energie om de ruimtes van je woning warm te krijgen. Door de tocht aan te pakken met speciale strips dring je het energieverbruik terug. Daarbij tast de tocht je weerstand niet langer aan. De strips tegen tocht koop je online of bij de bouwmarkt. Ze kosten niet meer dan een paar euro een zijn heel eenvoudig te bevestigen op de kozijnen van ramen en deuren. 

#3: Douche wat minder lang en draag een warme trui 

Klassiek is het advies om de verwarming wat later in het jaar in te schakelen. Dit doe je door vaker een warme trui uit de kast te pakken en op de bank onder een dekentje te zitten. Niet alleen voordelig en goed voor het milieu, maar ook hartstikke knus! Daarbij is het verstandig om wat minder lang te douchen. Hang een zandloper op in de douchecabine, zodat je precies weet wanneer het tijd is om af te drogen. Mocht je de kinderen regelmatig in bad stoppen, hergebruik het water dan. 


Bijpassende informatie en advies