Zo vind jij je droomhuis

Z

Het vinden van het perfecte huis is voor velen een zoektocht die uiteindelijk vaak eindigt in het sluiten van compromissen. Vooral op de huidige huizenmarkt is het vinden van een huis al een enorme opgave, laat staan een huis die helemaal voldoet aan je eisen. Het vinden van de ideale woning is daarom ook niet voor velen weggelegd. Een veelvoorkomend probleem, is namelijk het budget. Toch zijn er ontzettend veel mogelijkheden om ook jouw droomhuis te kunnen vinden bijpassend bij je budget. Echter is het belangrijk goed te onthouden dat je geduld nodig zult hebben gedurende je zoektocht.

Wensen

Wanneer je begint met je zoektocht, dan kun je twee dingen doen. Je kunt ervoor kiezen ieder willekeurig huis in de prijsklasse van je maximaal op te nemen hypotheek te gaan bekijken of je maakt voor jezelf een lijstje met plussen en minnen. Dit laatste werkt doorgaans een stuk makkelijker, want om nou ieder huis te gaan bezichtigen, dat is natuurlijk niet verstandig. Schrijf daarom vooraf een tiental wensen op, die voor jou en eventueel je partner van belang zijn bij een nieuw huis. Verdeel deze tien wensen vervolgens in twee verschillende groepen, de ‘nice to have’ en ‘need to have’. Door dit te doen, kun je al een stuk gerichter zoeken, want je zult merken, de zoektocht naar een koophuis is echt totaal anders dan het zoeken naar huurwoningen. Het kopen van een huis, is namelijk als het goed is de grootste uitgave die je in je leven doet.

Geld

Wanneer je opzoek gaat naar je droomhuis, dan is de kans vrij groot, dat deze niet te koop staat. Iets wat ook niet heel gek is, want laten we eerlijk zijn, dan is de kans aannemelijk dat het niet alleen jullie droomhuis is. Wanneer je dus de huurwoningen Utrecht wilt verruilen voor een eigen koophuis, dan is het goed te weten wat er financieel mogelijk is. Door te kiezen voor een huis met potentie, zal je al snel merken dat de concurrentie op de markt een stuk lager ligt. Kies je voor een oud huis met gebreken, zorg dan wel dat je over voldoende financiële middelen beschikt om deze woning ook te kunnen omtoveren tot jullie droompaleis.

Buurt

Niet alleen zijn je wensen en ook de financiële mogelijkheden essentieel in je zoektocht naar je droomhuis. De buurt is iets, wat vaak wordt vergeten. Want laten we eerlijk zijn, want is een droomhuis waard als het in een buurt staat waar jij en je gezin niet kunnen aarden? Wanneer je op huizenjacht gaat, is de buurt daarom ook één van de belangrijkste punten die moet worden meegenomen tijdens deze zoektocht. Wanneer je namelijk op het punt staat de huurwoningen Almere te verruilen voor een eigen woning, dan moet alles kloppen. Denk dus bij het kopen van je huis verder dan alleen nu. Wellicht is dit voor nu nog niet aan de orde, maar mocht er een kinderwens zijn, houd hier dan rekening mee qua ligging van je huis.


Bijpassende tips en informatie