Wat zijn voorzetramen en welke voordelen hebben ze?

W

Voorzetramen zijn ramen die, zoals de naam al doet vermoeden, voor een bestaande raam geplaatst worden. Deze ramen worden voornamelijk gebruikt wanneer andere vormen van dubbelglas niet mogelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat de ruit een bijzonder formaat heeft of omdat dit om welke andere reden dan ook niet toegestaan is. Enkelglas kan namelijk grote gevolgen hebben voor het wooncomfort. Deze ruiten laten veel meer tocht door en ook is er meer geluid van buitenaf te horen. Als je je raam beter wil isoleren zonder het gebruik van dubbelglas, dan is een voorzetraam het beste alternatief. 

Overweeg jij de aanschaf van een voorzetraam? Maar ben je nog niet voor de volle honderd procent overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten. Hier ontdek je de grootste voordelen van voorzetramen. 

Minder warmteverlies en geluidsoverlast 

Het grootste voordeel van voorzetramen is toch wel dat ze dezelfde kwaliteiten hebben als dubbelglas. Met het voorzetraam zorg je er bijvoorbeeld voor dat er minder warmte door het raam verloren gaat. Het extra raam dient immers als een soort beschermingslaag tussen de bestaande ruit en de buitenlucht. Hierdoor gaat er niet alleen minder warmte verloren, maar komt er ook minder kou van buiten naar binnen. 

Door het extra raam dat geplaatst wordt, zullen ook de geluiden van buitenaf gedempt worden. Dit is extra prettig wanneer je in een drukke stad woont. Zo voorkom je dat geluiden van buitenaf je uit je slaap houden of simpelweg storen in het woongenot. Bovendien worden ook de geluiden in huis gedempt, waardoor deze minder snel buitenshuis gehoord kunnen worden. Dit is voor veel mensen ook een prettig idee. 

Snel en eenvoudig te monteren 

Nog een groot voordeel van voorzetramen is dat ze relatief snel te plaatsen zijn. Meestal is dit klusje binnen een uur wel gepiept. Sterker nog: in de meeste gevallen is dit een klus die je helemaal zelf kunt uitvoeren. Je hebt er niet ongelooflijk veel kennis of ervaring voor nodig. Dankzij het aluminium profiel gaat het monteren ontzettend gemakkelijk en snel. Als de montage op de juiste manier wordt aangevoerd, zal bovendien nauwelijks gezien worden dat er veranderingen aan de constructie zijn toegebracht. Hierdoor valt op het eerste gezicht niet op dat er een voorzetraam is geplaatst, ondanks de bijkomende voordelen. 

Zeer lange levensduur 

Je hoeft niet bang te zijn dat het raam snel vervangen hoeft te worden. Daarnaast behoeft deze ook weinig onderhoud. Enkel op periodieke basis schoonmaken is voldoende om het raam in optimale conditie te houden. Een voorzetraam gaat minimaal tien jaar mee. Meestal nog veel langer. 

Wist je dat de kans op een thermische breuk ook nog eens minimaal is? De ruit is erg krachtig en kan grote klappen weerstaan. Hierdoor neemt ook de veiligheid in huis toe. De kans dat ruit volledig breekt is namelijk zo goed als nul.

Bijpassende informatie en advies