Wat zijn belangrijke punten om op te letten tijdens het afsluiten van een nieuwe hypotheek?

W

Gefeliciteerd je hebt een huis gekocht! Nu is het tijd om snel alles te regelen zodat de verkoop door kan gaan. Hierbij is het belangrijk om je financiële zaken goed op orde te hebben. Gelukkig kan Frits je hierbij helpen en vertellen we kort in deze blog wat er allemaal komt kijken voor het afsluiten van een hypotheek.

Hypotheek

Een hypotheek is een lening die je krijgt van de bank, dit kan een bank zijn waar je al een rekening open hebt staan, maar dat hoeft niet. De meeste mensen gebruiken een hypotheek om een woning mee te kopen. Maar er zijn ook ander hypotheken die je kan hebben denk aan een spaar- of hybride hypotheek. Hoe groot de hypotheek is hangt af van verschillende factoren, de waarde van je huis maar ook je eigen vermogen wordt meegenomen in de berekening.

Afsluiten

Wanneer je een hypotheek hebt afgesloten, moet je maandelijks je hypotheek gaan afbetalen ook wel aflossen genoemd. Over de afgesloten hypotheek betaal je ook hypotheekrente, maar deze rente kan je een periode vastzetten. In deze periode blijft de rente gelijk. De rente fluctueert namelijk en is voordelig om deze voor een langere tijd vast te zetten. Op dit moment is de rente vrij gunstig en is voordelig om nu een hypotheek af te sluiten, maar deze kan in de toekomst zomaar weer omhoog gaan. Daarom is het goed om verstandig met je rentevaste periode om te gaan. De rentevaste periode kan je namelijk vastzetten voor 1 of zelfs 20 jaar. De loopduur van een hypotheek is meestal 30 jaar. Je hebt dus 30 jaar om je hypotheeklening terug te betalen aan de bank.

Tips

Hier volgen een aantal tips voordat je een hypotheek gaat afsluiten. Zoals eerder genoemd is, is de rente nu heel laag maar let hierbij wel op wat de voorwaarden zijn bij het afsluiten. Je sluit namelijk een hypotheek af voor een lange tijd, namelijk 30 jaar en je wilt daarmee jouw kosten zo laag mogelijk houden. Controleer dan ook altijd goed de voorwaarden en kijk of dit voor jouw een financieel voordeel heeft. Vergelijk ook verschillende aanbieders en kijk goed wat je met je eigen vermogen wilt doen.

Een hypotheek is een lening die je krijgt van de bank. Hier betaal je na het afsluiten rente over en er zijn voorwaardes waar je je aan moet houden. Controleer daarom welke voorwaarden er zijn bij het afsluiten en vergelijk verschillende aanbieders, zodat je de beste hypotheek kan afsluiten.

Bijpassende advies en informatie