Wat voor container heb ik nodig voor mijn afval?

W

Welk afval hoort bij welke container?

Wil je weten welke container je voor welk afval nodig hebt? Het is niet altijd even makkelijk om de juiste container te kiezen. Je hebt namelijk de keuze uit diverse soorten containers, zoals de puincontainer. Ook is het niet altijd even eenvoudig om een inschatting te maken van hoeveel afval er tijdens een klus vrij zal komen. Daarom hebben wij per klus uitgezocht welke afvalcontainer je precies nodig hebt of hoe je kunt berekenen welk formaat container je nodig hebt. Lees snel verder voor meer informatie.

Het vernieuwen van de badkamer

Ga je de badkamer vernieuwen, dan moet vaak de oude badkamer eruit gesloopt worden. Hierbij moeten dus onder andere het toilet, de douche, badmeubels en vloertegels worden afgevoerd. Een 3m3 afvalcontainer volstaat hierbij. Mocht je alleen tegels en keramische producten af willen voeren, dan kun je het beste een puincontainer gebruiken. Wil je ook de douchecabine of het bad afvoeren, dan is een bouwafval uitermate geschikt.

Het vernieuwen van de keuken

Ga je de keuken verbouwen, dan zullen er diverse soorten afval vrijkomen. Hierbij kun je denken aan hout, leidingwerk, grofvuil, puin en verpakkingsmaterialen. Je kunt voor deze klus het beste een bouwafvalcontainer huren. Ben je alleen van plan om hout af te voeren, dan is een houtcontainer voldoende. Bij het verbouwen van keukens worden doorgaans containers van 3 a 4m3 besteld.

Het afgraven van de grond

Als je de grond en/of zand gaat afgraven, is het vrij gemakkelijk om te bepalen welk formaat container je moet gebruiken. De hoeveelheid grond die je af gaat voeren, kun je berekenen middels onderstaande berekening. Je rekent eerst uit hoeveel vierkante meter oppervlak is en wat je gaat afgraven (lengte x breedte). Vervolgens bereken je hoe diep je de grond gaat uitgraven in centimeters. Stel de tuin is 40m2 en u je wilt graag 10cm uitgraven, dan bereken je: 40 x 0,10 x 1.3 = 5,3m3 container. De reden waarom de som vermenigvuldigd wordt met 1.3 is omdat de grond nooit zo luchtdicht in de container afgevoerd kan worden dan zoals zich in de grond bevindt.

Het breken van de muren

Ga je de muren uitbreken, dan kun je dezelfde formule gebruiken als de formule voor het afvoeren van de grond. Je berekent eerst de vierkante meters en dikte van de muur waarna je berekent hoeveel kuub je nodig hebt. Hierbij is het ook belangrijk de vermenigvuldiging in acht te nemen in verband met het luchtdicht afvoeren van de container.


Bijpassende tips en advies