Waar let je op bij aanschaf van een badkamerspiegel?

W

Er zijn tal van badkamerspiegels om uit te kiezen. Hoe kies je voor de beste vorm? En ga je voor een badkamerspiegel met verlichting of een anti-condens spiegel? De juiste badkamerspiegel past perfect binnen het design van jouw badkamer. Onderschat niet het belang van dit onmisbare badkameraccessoire. Wij vertellen je waar je op moet letten bij aanschaf van de spiegel, zodat jij de juiste keuze maakt.

Formaat badkamerspiegel

Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een nieuwe badkamerspiegel, is het formaat. De spiegel mag niet breder zijn dan de wastafel. Doorgaans heeft de spiegel precies dezelfde breedte als het wastafelmeubel. Dit zorgt voor een perfecte uitlijning. Je kunt ook kiezen voor een spiegel die wat smaller is, zolang de spiegel maar niet te groot is.

Qua hoogte moet de badkamerspiegel zo’n 30 centimeter boven en onder de ooghoogte van de gebruiker uitsteken. Een hogere spiegel biedt meer kijkhoeken. Ook vergroot dit het gevoel van ruimte in de badkamer.

Badkamerspiegel met luxe technologie

Een badkamerspiegel met verlichting heeft een luxe uitstraling en maakt jouw badkamer routine een stuk gemakkelijker. Je kunt duidelijk zien wat je aan het doen bent, want het licht is helder genoeg om te scheren of make-up of schoonheidsproducten aan te brengen. Daarnaast is het licht dimbaar, zodat je in een handomdraai een ontspannen sfeer creëert in de badkamer. Ideaal als je helemaal tot rust wilt komen in bad of tijdens het douchen. Met een spiegel met verlichting geef je jouw badkamer eenvoudig en voor een klein prijsje een moderne update.

Badkamerspiegels met anti-condens functie zijn ook erg populair voor in de badkamer. Deze badkamerspiegel beslaat namelijk niet, waardoor je direct na het douchen of badderen je make-up op kunt doen. Je hoeft de spiegel niet schoon te vegen met een handdoek, waarna de spiegel altijd snel weer beslaat. Zo bespaar je tijd, moeite en blijft het glas van de spiegel altijd een stuk streeplozer.

Badkamerspiegels boven dubbele wastafel

Bij een dubbele wastafel kun je kiezen voor een grote badkamerspiegel of twee aparte spiegels, zodat er boven elke wasbak een eigen spiegel hangt. Het is een optie om de vrijgekomen ruimte te benutten om een wandlamp op te hangen. Voor een strakke uitstraling en veel gebruiksgemak valt het aan te raden om ook in dit geval te kiezen voor badkamerspiegels met verlichting.

Badkamerspiegel ophangen

Heb jij je keuze gemaakt en de badkamerspiegel in huis? Dan kan je deze eenvoudig zelf plaatsen. Bepaal waar de spiegel komt te hangen en markeer de plek. Gebruik altijd een waterpas zodat de spiegel recht komt te hangen en gebruik een boor die geschikt is voor het type muur. Boor de benodigde gaten, plaats de pluggen en hang de spiegel netjes op zijn plek.


Bijpassende tips en advies

Foto bovenzijde: Vinicius Amano (Unsplash)