Regen op bestelling: het gemak van geautomatiseerde tuinberegening

R

Je doet er maar al te graag alles aan om je tuin het hele jaar perfect te onderhouden. Je geniet daardoor optimaal van de buitenruimte die je hebt en het ontwerp van de tuin komt perfect tot zijn recht. Want niets is er zo mooi als prachtige beplanting – die volop in bloei is – in combinatie met een mooi en verzorgd gazon. Dit hoeft gelukkig niet te betekenen dat dit een klus is die enorm veel onderhoud kost. Heb je er bijvoorbeeld al eens een keer over nagedacht om te investeren in geautomatiseerde tuinberegening, bijvoorbeeld van een specialist als Summerrain? Wat de grootste voordelen zijn van dit type systeem bij jou in de tuin, lees je in dit blog.

De tuin krijgt het hele jaar door voldoende water voor een prachtig totaalplaatje 

Je weet het misschien maar al te goed. Het is lang niet altijd even eenvoudig om te achterhalen hoeveel water het gazon precies nodig heeft. Vooral als de temperatuur en het klimaat per week aardig kunnen verschillen. Met geautomatiseerde tuinberegening behoort dit probleem tot het verleden. Het systeem, bijvoorbeeld van Summerrain, zorgt altijd voor precies de juiste hoeveelheid water. Dat scheelt jou dus weer enorm veel uitzoekwerk. Maar ook op momenten dat je vaker weg bent van huis, kun je er zeker van zijn dat je tuin voldoende wordt bewaterd.

Erg makkelijk naar wens in te stellen voor net even wat meer wooncomfort

Op het moment dat de  geautomatiseerde tuinberegening bij jou aan huis is gerealiseerd, is er enorm veel mogelijk op het gebied van het instellen ervan. Wil je bijvoorbeeld graag dat de tuin wat meer water krijgt tijdens de warmste dagen van het jaar? Op het moment dat je geniet van je welverdiende vakantie in het buitenland? En moet de tuin wat minder water krijgen in de winter? Dit is allemaal in een mum van tijd in te stellen, zodat je zeker weet dat de  geautomatiseerde tuinberegening effectief werk levert.

Investeer altijd in prachtige geautomatiseerde tuinberegening van een specialist

Het belangrijkste van alles is dat de  geautomatiseerde tuinberegening aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Het systeem moet bestand zijn tegen intensief gebruik – nu en in de toekomst. Investeer daarom altijd in een systeem dat wordt gerealiseerd door een specialist uit de branche. Zo haal je enkel het beste van het beste in huis. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk.

Bijpassende tips en informatie

Foto bovenzijde: M. Podger (Unsplash)