Plein in Nijmegen – Bekende Nijmeegse Pleinen

P

Plein in Nijmegen Bekende Nijmeegse Pleinen. Wat is een bekend plein in Nijmegen? Hoe komen de bekende Nijmeegse pleinen aan de naam?

Plein in Nijmegen Bekende Nijmeegse Pleinen

Met 176.707 inwoners in Nijmegen de grootste stad van de provincie Gelderland. Daarnaast is het qua bevolking in 2019 de tiende stad van Nederland. De stad is vooral bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, het grootste wandelevenment ter wereld waardoor ook menige straat in Nijmegen tot ver over de landsgrenzen bekendheid heeft gekregen. In een aantal romans en verhalen van Nijmeegse schrijvers en schrijfsters figureren Nijmeegse straten en pleinen regelmatig. Op de pagina bekende Nijmegenaren en muziek in Nijmegen kun je informatie vinden over beroemdheden die in de stad geboren zijn en/of er sterk mee verbonden zijn.


111 Plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben111 Plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben

 • Soort boek: reisgids van Nijmegen
 • Schrijvers: Andrew Groeneveld, Bart Speleers
 • Uitgever: Uitgeverij Thoth
 • Inhoud reisgids: Nijmegen is niet alleen de oudste, maar ook een van de meest veelzijdige (studenten)steden van het land. Met tal van bijzondere plekken waarover de toeristenfolders zwijgen. Neem het museum van de universiteit, waar je baby’s op sterk water kunt bekijken. Of het winkeltje in de stad dat vergeten kantoorplanten verkoopt. Ga eens langs bij een wijkcentrum “nieuwe stijl”, strijk neer op het meest charmante terrasje in de Ooijpolder…lees verder >

Overzicht van Plein in Nijmegen

Hieronder het alfabetisch overzicht bekend plein in Nijmegen. Naast de naam, is informatie te vinden over de herkomst van de naam van de straten, de ligging, bezienswaardigheden en andere relevante informatie.

 • Binnenhof
  Winkelplein in de wijk Hatert
  Het plein is gelegen in de wijk Hatert en vernoemd naar het Binnenhof in Den Haag.
 • Grote Markt
  Stadsplein en marktplein in het hart van de stad
  Aan de Grote Markt is het rijksmonument Boterwaag gevestigd en op het plein staat het beeld van Mariken van Nieumeghen.
 • Hertogplein
  Stadsplein in het centrum van de stad
  Het Hertogplein is rond 1880 aangelegd, eronder zijn in 2007 resten gevonden van de stadspoort van Nijmegen gevonden.
 • Keizer Karelplein
  verkeersplein
  Het Keizer Karelplein is een druk verkeersplein, gelegen aan de rand van het centrum van Nijmegen, vernoemd naar keizer Karel de Grote.
 • Keizer Traianusplein
  verkeersplein
  Het Keizer Karelplein is een verkeersplein, gelegen aan de rand van het centrum van Nijmegen, vernoemd naar de Romeinse keizer Tajanus. Van 1885 tot 1956 was dit het Keizer Lodewijkplein.
 • Koningsplein
  horeca- en evenementenplein
  Het Koningsplein is gelegen in het centrum van de stad en vooral bekend door de vele horecagelegenheden die eraan gevestigd zijn.
 • Palkerplein
  verkeersplein, rotonde
  Het Palkerplein is een rotonde en druk verkeersknooppunt op de grens van Nijmegen en Wijchen. Op het plein dat in 1995 is aangelegd is het kuntstwerk Blokken van de bekende Nederlandse kunstenaar Peter Struycken geplaatst. Het plein lag gedeeltelijk op het grondgebied van de gemeente Wychen, echter in 2014 heeft de gemeente Nijmegen dit gedeelte voor € 1 overgenomen.
 • Plein 1944
  winkelplein
  Plein 1944 is een winkelplein gelegen in het centrum van de stad. Op het plein bevindt zich het oorlogsmonument van Jac Maris en bovendien hebben veel er een halte.
 • Takenhofplein
  verkeersplein, rotonde
  Het Takenhofplein is een belangrijk en druk verkeersknooppunt en rotonde aan het westen van de stad, gelegen tussen de wijken Dukenburg en Lindenholt. In 1974 is het in gebruik genomen.
 • Wedren
  parkeerplaats en evenemententerrein
  Het Wedren is gelegen aan de rand van het centrum en is in gebruik als parkeer- en evenemententerrein. Tijdens de Vierdaagse is het in gebruik als start- en finishplaats.
Nijmegen Kaart

Bijpassende Informatie