Ontdek de laatste trends in eet- en woonkamer inrichting

O

Wat de reden is waarom je op dit moment zoekt naar een nieuwe inrichting voor je eigen interieur, kan enorm verschillend zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je binnenkort gaat verhuizen en daarop graag een nieuw interieur samenstelt. Of je woont al vele jaren met erg veel plezier in je woning, maar merkt dat het meubilair wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Hoe je het beste aan de slag gaat met het inrichten van een nieuwe eetkamer en woonkamer in huis, lees je hier.

Inventariseer goed wat voor meubelstukken het beste tot hun recht komen

Wat voor soort meubelstukken komen het beste tot hun recht bij jou in de eetkamer en woonkamer in huis? Misschien ga je graag voor een paar fijne relaxstoelen rondom de haard of de kachel. Je kruipt lekker weg onder een dekentje onder die ene royale hoekbank. Of je gaat toch liever voor een knusser formaat tafel – zoals een luxe zwarte eettafel – mede vanwege de ruimte die beschikbaar is in de woonkamer. Door van tevoren alvast de maten op te meten in de ruimte, ga je erg gericht op zoek naar de juiste stukken voor het interieur.

Breng in kaart wat voor materialen je het liefste terug laat komen

En weet je eenmaal goed wat voor soort meubilair in huis terug gaat komen? Dan komt er nog een ander belangrijk punt van aandacht op je to-do list. Het is dan de hoogste tijd om de materialen voor het meubilair uit te zoeken. Probeer dan altijd te investeren in tijdloze materialen, zoals linnen en leer. Zo weet je zeker dat het interieur er na vele jaren nog steeds even mooi uit blijft zien. Wel zo belangrijk natuurlijk, want hierdoor geniet je optimaal van deze investering.

Stem de kamer af op de door jou gewenste woonstijl in huis

Wie weet heb je op dit moment al een specifieke voorkeur voor de woonstijl die je graag in huis terug laat komen. En of dat nu gaat om een neutrale stijl zoals een klassieke woonsfeer of een meer uitgesproken stijl zoals een hotel-chique woonsfeer met een velvet eetkamerstoel. De kamer is er in alle gevallen perfect op af te stemmen. Breng dus als eerste goed voor jezelf in kaart wat voor soort stijl je graag wilt bereiken met de ruimte. Dat maakt het uitzoeken van de meubelstukken in de juiste kleuren en materialen meteen weer wat makkelijker om te doen.

Ga voor een statement piece in jouw interieur

Wil jij graag dat de aandacht van jouw gasten naar een specifiek item in jouw woonkamer getrokken wordt? Dan is een statement piece een goede manier om jouw interieur te stylen. Met slechts 1 nieuw meubelstuk in jouw woonkamer, kun jij de look van de hele ruimte veranderen. Ga bijvoorbeeld voor die ene fel rode bank, of speel met vormen en neem een salontafel rond in huis. Met een statement piece in jouw woonkamer, geef je zonder al te veel moeite een geheel nieuwe look aan jouw woonkamer.

Bijpassende informatie