Nieuwe Vloertrends 2019 Tips en Voorbeelden

N

Nieuwe Vloertrends 2019 Tips en Voorbeelden. Wat zijn de nieuwe vloertrends 2019? Welke ontwikkelingen en trends op het gebied van vloeren en vloerbedekking in 2019? Op deze pagina vloertrends 2019 kun je antwoorden op deze vragen lezen.

Nieuwe Vloertrends 2019

Net als in het voorafgaande jaar zullen onderwerpen als duurzaamheid en de natuurlijke keuze voor natuurlijke materialen de nieuwe vloertrends 2019 bepalen. Daarnaast zal er een voorliefde zijn voor de toepassing van warme aardse kleuren. Bovendien is de aandacht voor de uit Japan afkomstige wabi sabi filosofie als basis voor de inrichting van het interieur opvallende te noemen.

Een vloer gemaakt van natuurlijke materialen

Veel van de materialen die we gebruiken voor de inrichting van ons huis, mogen geleefd hebben. Natuurlijke materialen met een “geschiedenis” zijn dan ook zeer populair. Denk maar eens aan oude hergebruikte vloerdelen. Maar ook natuursteen vloer is hiervan een uitstekend voorbeeld. Vooral grof natuursteen mag zich verheugen in een toegenomen populariteit. Bij al deze natuurlijke materialen geldt wel dat ze op een duurzame wijze gewonnen zijn met aandacht voor mens en milieu.

Nieuwe Vloertrends 2019 - Natuursteen Noir Vigain

Wabi-sabi: Japanse imperfectie en vergankelijkheid

Japanse wabi-sabi is één van de belangrijkste nieuwe trends die we zien in het Nederlandse interieur. Belangrijk in deze filosofie is dat alles niet perfect hoeft te zijn. De schoonheid is juist te vinden in imperfectie en vergankelijkheid van de gebruikte materialen. Vanzelfsprekend is dit een idee terug te vinden in de nieuwe vloertrends 2019. De keuze om juist de unieke kwaliteit van materialen die gewonnen zijn in de natuur volledig tot uiting te laten komen is bovendien een belangrijk kenmerk van deze filosofie. Sterker nog zelfs enige verwering en vergankelijkheid mag zichtbaar zijn. In de vloerkeuze zie je deze trend bijvoorbeeld terugkomen in de toegenomen aandacht voor grof natuursteen.

Warme aardse kleuren op de vloer

Goed aansluitend op nieuwe vloertrend 2019 waar bij gekozen wordt voor natuurlijke materialen die geleefd hebben, zijn de warme aardse kleuren. Deze trend zagen we in het afgelopen jaar al de kop op steken met het de toegenomen populariteit van de kleuren donker blauw, geel, groen en warme roodtinten. In 2019 zullen we nog meer warme aardse kleuren gaan gebruiken. Naar verwachting gaan we ook verschillende natuurlijke beigetinten en warm wit in ons interieur toepassen.

Gratis Vloeren Inspiratieboek

Gratis Vloereninspiratieboek Aanvragen >


Bijpassende Advies en Tips