Loungeset soorten voor de tuin

L

Loungeset soorten voor de tuin, het dakterras en balkon. Welke soorten loungesets zijn er? Wat zijn de materialen waarvan de verschillende loungesets gemaakt kunnen zijn? Welke verschillen zijn er tussen de gebruikte materialen. Wat zijn de voordelen en nadelen van de materialen?

Loungeset soorten. Welke soorten loungesets zijn er?

In het afgelopen decennium is de loungeset voor gebruik in de tuin en op het dakterras steeds populairder geworden. Mede daardoor is het aanbod en het assortiment dat je kunt kopen groter en groter geworden. Niet alleen in stijl en sfeer maar ook in gebruikte materialen is de variatie groot. Om je een idee te geven van de mogelijkheden is op deze pagina een overzicht van de verschillende soorten loungesets gemaakt.

All weather loungesets

De Nederlandse vertaling van all weather is voor alle weersomstandigheden. En daarmee heb je het belangrijkste voordeel voor dit type al te pakken. Deze sets kunnen in principe alle weersomstandigheden aan. Je hoeft de meubels dus niet naar binnen te spelen als het weer verslechterd en je even niet van de tuin of het dakterras gebruik kunt maken. De materialen moeten goed regen kunnen verdragen zonder dat de gebruikte materialen aangetast worden.

Aluminium loungesets

Aluminium wordt meer en meer toegepast in meubels en dus ook in tuimeubilair. Het is een duurzaam en stijlvol materiaal met een bijzondere vaak enigszins industriële uitstraling alhoewel dit laatste lang niet altijd het geval is. Als het aluminium goed bewerkt is, vergt het relatief weinig onderhoud en kan het goed de weersomstandigheden van het weerbarstige Nederlandse klimaat weerstaan.

Houten loungesets

Hout is een natuurlijk materiaal dat een mooie uitstraling heeft. Mits goed gemaakt en toegepast is zorgt het voor meer stijl en sfeer in de tuin of op het dakterras. Als het hout op een goede wijze bewerkt is, valt het onderhoud dat eraan geplaagd moet worden meer. Maar je moet er desondanks wel rekening mee houden dat je zeker in de herfst en winter het meubilair droog moet opbergen om er lang van te kunnen genieten.

Lounge dining sets

Als je ook in de tuin of op het dakterras aan je lougeset wilt kunnen ontbijten, lunchen of dineren dan is dit type uitermate geschikt. Er is in het design een compromis gezocht tussen comfortabel zitten en ontspannen en de mogelijkheid om toch goed te kunnen tafelen. Dit type loungemeubelen is in verschillende materialen verkrijgbaar.

Wicker loungesets

Wicker is een kunststof die erg veel gelijkenis heeft met rotan. Het is een robuust materiaal dat vrij weinig onderhoud nodig heeft. Daardoor is het goed tegen verschillende weersomstandigheden bestand. Ook is het een relatie goedkoop materiaal. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat wicker veel wordt toegepast bij tuinmeubilair.


Bijpassende tips en advies