Keukenkastjes Schilderen Tips en Advies

K

Keukenkastjes Schilderen Tips en Advies. Hoe kun je op de beste manier een keukenkastje schilderen? Waar moet je aan denken als je een keukenkastje gaat verven?

Keukenkastjes Schilderen Tips en Advies

Het schilderen van de keukenkastjes is goedkope en vrij gemakkelijke manier om je keuken weer een fris en andere aanzien te geven. Een keukenrenovatie die relatief weinig geld en moeite kost. Echter als je het op de verkeerde wijze doet, kan het eindresultaat teleurstellend zijn. Een goede basis is belangrijk voor een mooi resultaat als het gaat om keukenkastjes schilderen. Welke grondverf (primer) je moet gebruiken bij keukenkastjes hangt af van het soort ondergrond. Is deze van kunststof, fineer, of massief hout? Ook de lak moet toegespitst zijn op de ondergrond. Belangrijk dus om, voordat je de keukenkastjes schilderen gaat, even goed te controleren welke beschermlaag de kastjes nu hebben. Als je hierover duidelijkheid hebt dan kun je aan de slag om de juiste verf uit te zoeken die voldoet aan jouw wensen en smaak.

Zelf keukenkastjes schilderen – Stappenplan met tips en uitleg

Hieronder is in een aantal stappen met tips en advies uitgelegd hoe je zelf keukenkastjes kunt verven.

  • Controleer goed wat de ondergrond is van de keukenkastjes.
  • Verwijder deurgrepen, scharnieren en andere attributen
  • Keukenkastjes zijn over het algemeen erg vet. Wilt u uw keukenkastjes schilderen, dan zult u de ondergrond moeten ontvetten met verfreiniger. Water met ammonia is niet sterk genoeg.
  • Neem de deurtjes af met schoon water en laat het drogen.
  • Controleer of het nog nodig is om de deurtjes en kastjes te schuren voordat je gaat schilderen.
  • Licht schuren van de ondergrond. Gebruik een fijn schuurpapier zodat je alleen het oppervlakte goed schoon krijgt. Als de keukenkastjes gemaakt zijn van hout kun je deze gemakkelijker schuren. Echter ook hiervoor geldt, wees voorzichtig.
  • Breng nadat je de ondergrond stofvrij en schoon hebt gemaakt de verf aan. Vaak is het aanbrengen van grondverf niet nodig. Het beste resultaat krijg je een goede verfroller. Verf niet te dik. Beter is om meer dan één laag aan te brengen.

Tip: Wissel kleuren af

Geef de binnenzijde van de keukenkastjes een andere kleur dan de deurtjes en ladefronten. Goed om te weten is dat als je kiest voor een donkere kleur aan de binnenzijde het zicht in de kastjes en lades wel wat minder is.


Bijpassende Tips en Advies