Houten garagedeur, wat is er mogelijk?

H

Heeft u renovatie of nieuwbouwplannen waartoe ook een nieuwe garagedeur behoort? Dan is het goed om u te oriënteren naar de diverse soorten garagedeuren. Er zijn namelijk vele opties waaruit gekozen kan worden. Een van deze opties is een houten garagedeur. Echter stoppen de keuzemogelijkheden hier niet, een houten garagedeur kan namelijk volledig op maat gemaakt worden zodat deze perfect aansluit bij uw (nieuwbouw)woning. In dit artikel zetten we diverse aspecten uiteen om te overwegen bij de aanschaf van een houten garagedeur.

Een houten garagedeur die perfect aansluit bij uw woning

Omdat hout een bewerkelijk product is kan er een garagedeur ontworpen worden die qua uitstraling perfect aansluit op uw bestaande of nieuwbouwwoning. Vrijwel alle details, zowel historische details maar ook moderne designprofileringen, kunnen worden gemaakt. Daarnaast kan een houten garagedeur op iedere gewenste manier worden afgewerkt, hetzij met lak of beits of gespoten worden in een kleur naar keuze.

Een onzichtbare garagedeur gelijk in de gevel

Door de wand te bekleden met hetzelfde hout én in dezelfde stijl als de houten garagedeur kan deze onzichtbaar in de gevel verwerkt worden. Het is hierdoor niet te onderscheiden waar de gevel ophoudt, en waar de garagedeur begint. Extra speciaal is dat de houten garagedeur uit precies hetzelfde stuk hout kan worden gesneden, waardoor zelfs de naden van het hout doorlopen in de houten planken van de gevelbekleding.

Houtsoort naar keuze

Houten garagedeuren zijn te realiseren in vrijwel alle houtsoorten, wel zijn bepaalde houtsoorten meer of minder geschikt. Om een voor u juiste houtsoort te bepalen moet u met name letten op de duurzaamheidsklasse, afkomst en uitstraling van het hout. U kunt zich hierover het beste laten informeren door een specialist.

Over verloop van tijd aan te passen aan trends

Op ieder gewenst moment kan de houten garagedeur van een andere uitstraling worden voorzien. Dit kan gedaan worden door het hout op te schuren en te voorzien van een nieuwe lak of beits. Ook kan de garagedeur in een nieuwe kleur geverfd worden.

Naast bovengenoemde aspecten is er in de wereld van houten garagedeuren nog veel meer mogelijk. Benieuwd naar deze mogelijkheden? Bekijk dan enkele voorbeelden van gerealiseerde houten garagedeuren.


Bijpassende informatie en advies