Horren Soorten Verschillen

H

Horren Soorten Verschillen Advies Tips en Aanbiedingen. Welke soorten horren zijn er? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de horsoorten? Welke voordelen en nadelen heeft elke soort hor ten opzichte van de andere? Hoe kun je een hor het beste onderhouden en schoonmaken om er lang plezier van te hebben?

Horren soorten verschillen advies tips en aanbiedingen

Zeker in de lente, zomer en vroege herfst is het fijn om veel ramen en deuren open te houden zodat er veel frisse lucht het huis binnen kan komen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat er een natuurlijk verkoeling plaatsvindt als er een windje door de kamers waait. Nadeel is wel dat de kans dat muggen, vliegen en andere insecten ook de weg naar binnen weten te vinden. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan zijn goede horren een uitstekende oplossing, vooral als het horren op maat zijn.

Van welke materialen worden horren gemaakt?

Meestal bestaat meestal een hor uit een constructie van aluminium en gaas van fiber glas met een ultra dunne PVC mantel. Dit gaas houdt de insecten tegenhouden en voldoende lucht doorheen kunnen zodat de ventilatie niet in het gedrang komt, Daarnaast moet het gaas voldoen licht doorlaten waardoor de kamer niet te donker is als de hor geplaatst is.

Welke horren soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten horren die elk voordelen en nadelen hebben. Sowieso is het altijd handig om te kiezen voor een hor op maat omdat je daarmee het beste insecten buiten de deur houdt. Het is uiteraard mogelijk om een soort van bouwpakket voor de hor of hordeur te kopen die je zelf op maat kunt maken. Als alternatief kun je kiezen voor horren die voor jou op maat gemaakt worden. Voor de laatste optie is het aan te bevelen om de leverancier langs te laten komen en zelf de ramen en deuren op te laten meten waarvoor de horren geplaatst moeten worden zodat je zeker weet dat ze de juiste afmetingen hebben. Verder zijn er verschillende manieren waarmee de hor open en dicht kunt doen of kunt plaatsen.

  • Rolhor
  • Oprolbare hor en roldeur
  • Scharnierende hor en hordeur
  • Schuivende hordeur
  • Inzethor
  • Plissé hor of hordeur
  • Voorzethor

Afhankelijk van de situatie te plekke en het beschikbare budget kunt je kiezen voor de hor die het beste past.

Bijpassende tips en advies