Hoe kun je gemakkelijk geld besparen in je huishouden?

H

Op dit moment zijn het dure tijden. De oorlog in de Oekraïne zorgt ervoor dat de prijs voor energie de pan uit rijzen. Dit gegeven heeft uiteraard ook effect op bijna alle prijzen en daardoor bevinden we ons in een periode van extreem hoge inflatie. Gelukkig zien we dat het minimum loon omhoog gaat, net als de andere salarissen. Maar dit heeft uiteraard ook een effect op de hoogte van veel prijzen.

Op welke wijze kun je gemakkelijk geld besparen in je huishouden?

Je hebt zelf helaas nauwelijks tot geen invloed op prijsstijgingen, maar waar je wel aan kunt doen is aan je uitgavenpatroon. Er zijn manieren om je uitgaven op een eenvoudige wijze te beperken. En dat is waar we hier op ingaan.

Minder uitgeven bij het boodschappen doen

Over het algemeen zijn grootverpakkingen van artikelen in de supermarkt goedkoper dan kleinere hoeveelheden. Dit geldt zeker als je aanbiedingen in de gaten houdt. Natuurlijk moet je voldoende ruimte hebben om de artikelen in jouw huis op te slaan maar als dit zo is dan liggen hierin echt mogelijkheden. Vooral bij artikelen die geen korte houdbaarheidsdatum hebben, kan dit zeer voordelig zijn. Denk maar eens aan toiletpapier, wasmiddel, drogisterijartikelen en schoonmaakmiddelen.

Besparen op je telefoon

De mobiele telefoon is voor velen van ons onmisbaar geworden. We kunnen on eigenlijk geen leven meer zonder voorstellen. Dit zorgt er echter wel voor dat we er vaak veel geld aan uitgeven. In veel gevallen zelfs te veel geld. Zeker als je ervoor kiest om een abonnement te nemen inclusief een mobiele telefoon. En als het abonnement afloop sluiten we een nieuw af, inclusief een hoog abonnement terwijl de mobiel nog prima functioneert. Eigenlijk sluit je een lening af voor een nieuw toestel waarvoor je rente betaalt. Een Sim only abonnement is hiervoor een goed en veel goedkoper alternatief. Het is een abonnement waarbij je alleen betaalt voor de bel- en internetkosten. Bovendien voorkom je ze ook een BKR-registratie die negatieve invloed heeft op de hoogte van een hypotheek.

Vraag stekjes van struiken en planten voor jouw tuin

Als je beschikt over een tuin is de kans groot dat hieraan, zonder dat je het echt doorhebt, vrij veel geld aan uitgegeven wordt. Zeker bij een bezoek aan het tuincentrum zijn de verlokkingen groot en kopen we al snel voor tientallen Euro’s aan bloemen, planten en tuinaccessoires. Hiervoor is een prima alternatief. Dat niets kost. Je kunt heel gemakkelijk stekjes vragen van struiken en planten voor jouw tuin. Ruilen kan uiteraard ook. Bovendien geeft dit als bijkomend effect dat je echt zelf het groen hebt gekweekt. Het is trouwens ook heel goed mogelijk dit bij sommige kamerplaten te doen.

Refurbish jouw oudere meubels

Op een bepaald moment raken we uitgekeken op sommige meubels die we in huis hebben. De kast is te saai geworden, op een tafeltje zitten vlekken en beschadigingen en het bureau ervaren inmiddels we als lelijk. Natuurlijk kun je dan op zoek naar andere en nieuwe meubels. Maar een goed alternatief is het opknappen van jouw oude meubels. Natuurlijk moet je hiervoor zelf aan de slag. Vaak doet een nieuwe verf- of laklaag al wonderen waardoor je meubels er weer fris en fruitig uitzien. Maar als je echt creatief bent, kun je er ware kunstwerkjes van maken. Op het internet is hiervoor inspiratie genoeg te vinden.

Bijpassende informatie en tips