Hoe ga je om met storm schade?

H

Met storm of veel regen kan het zijn dat er beschadigingen ontstaan aan je huis; denk hierbij aan ruitschade, schade aan je dak, de gevel of misschien zelfs wel je auto. Dit is uiteraard onwijs vervelend, echter zijn sommige van deze zaken makkelijk te vervangen en 9 van de 10 keer wordt dit ook vergoed door je verzekering. Controleer daarom ook voordat je een verzekering afsluit, wat er precies wordt vergoed en wat niet. Misschien is het zelfs handig om een tussenpersoon in te schakelen die je kan adviseren en helpen met het kiezen van een verzekering passend bij je huidige situatie. Gezien het feit dat je situatie met enige regelmaat kan veranderen, is het verstandig om jaarlijks je verzekering te controleren of het nog passend is. Vraag ook zeker aan je tussenpersoon of zij dit wellicht voor je zouden kunnen doen of dat zij jou jaarlijks een reminder kunnen sturen zodat jij je verzekering kan controleren.

Hoeveel beschadiging heb je?

De kans is groot dat niet alleen je dak is beschadigd, maar misschien ook je regenpijp, dakkapel, auto of zelfs een deel van je dakrand. Neem in alle gevallen contact op met je tussenpersoon of je verzekering, of wellicht eerst de brandweer als het een grote boom betreft. Vraag aan je tussenpersoon of je verzekering hoe zij dit gaan oppakken. Vergeet niet te vragen hoe lang het duurt voordat je een expert kan verwachten en mocht je de reparatie zelf willen uitvoeren, vraag dan ook of dit tot een van de mogelijkheden behoort. Het is altijd goed om goed voorbereid te zijn en daarom is het ook aan te raden om na de gebeurtenis, de beschadigingen vast te leggen op foto.

Wat als je dak is beschadigd?

Een beschadiging aan je dak wil je graag snel opgelost hebben. Dit kan natuurlijk lekkage veroorzaken op plekken waar je dat liever niet ziet. Mocht je je dak gaan (laten) repareren, controleer dan ook of misschien je dakgoot is beschadigd. Ook deze kan voor lekkage zorgen. Vraag aan je tussenpersoon of je verzekering of zij een expert sturen of dat je zelf op zoek moet gaan naar een expert. In het laatste geval, is het aan te raden om je goed in te lezen en wellicht vragen of je buren, familie of vrienden iemand kennen die de reparatie kan uitvoeren.

Draag het over aan je verzekering

Zorg er voor dat alles door de verzekering is en/of wordt opgepakt zodat jij je geen zorgen meer hoef te maken over de desbetreffende schade. Tenzij de verzekering heeft aangegeven dat je zelf mag kiezen welke expert je inschakelt, dan is het goed om verschillende partijen met elkaar te vergelijken en laten te langskomen. Dit zodat jij een goed beeld hebt met wie je in zee gaat en zij de schade goed kunnen inspecteren. Zorg er voor dat je met een goede partij in zee gaat, dan komt alles goed.

Bijpassende informatie en advies

Afbeelding bovenzijde: M. Woodbridge (Unsplash)