Hoe bepaal je waar je wil gaan wonen?

H

Ben jij op zoek naar een koophuis? Misschien wel naar je allereerste koophuis ooit? Misschien ben je wel op zoek naar huizen te koop in Putten. Als je graag de streek uit wilt, maar nog niet helemaal weet waar je wil gaan wonen, kan dat best een ingewikkelde zoektocht zijn. We helpen je in dit artikel op weg. Met deze tips kun je bepalen waar je wil gaan wonen

Prijs

Allereerst zijn de huizen niet op alle plekken in het land even duur. Zo weten we allemaal dat een huis in een stadscentrum een stuk duurder is dan een huis in een klein dorpje. De huizen in de regio’s Wassenaar, Bloemendaal en Blaricum vallen bijvoorbeeld in de hoogste prijsklasse, terwijl het in Schiedam of Delfzijl weer een stuk goedkoper wonen is.

Gelukkigste gemeenten

Uit onderzoek blijkt dat niet overal in Nederland mensen even gelukkig zijn. Dit kan te maken hebben met voorzieningen, veiligheid, armoede of weersomstandigheden in bepaalde delen van het land. In Ede en Alphen aan de Rijn zijn mensen volgens onderzoek bijvoorbeeld het meest gelukkig, terwijl Rotterdam de meest ongelukkige gemeente is van ons land. Uiteindelijk bepaal je zelf je eigen geluk, maar dit soort onderzoeken geven natuurlijk wel een goed inkijkje in een buurt.

Veiligste gemeenten

Zeker als je kinderen hebt is veiligheid in je leefomgeving ook een groot goed. Zoals je misschien wel zou verwachten behoren Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven tot de minst veilige gemeenten van Nederland. De veilige gemeenten liggen vaak meer in de provincie, met met stip op één de gemeente Tubbergen.

Voorzieningen in de buurt

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat jouw omgeving de voorzieningen biedt die je nodig hebt. Sommige mensen houden van de rust van landelijke omgevingen, terwijl anderen gek worden als ze tien minuten moeten lopen naar het dichtstbijzijnde café. Hoewel statistieken kunnen helpen, kun je in het kiezen van een nieuwe omgeving het best afgaan op je gevoel. Bekijk bij een bezichtiging niet alleen het huis, maar loop ook eens een rondje door de buurt. Hoe voel je je in deze wijk?

Bijpassende informatie