Het succesverhaal van een Nederlandse beddenfabrikant

H

Ongeveer één op de vijf Nederlanders heeft een bed van Auping in de slaapkamer staan. Deze Nederlandse beddenfabrikant bestaat al bijna anderhalve eeuw en blijft zichzelf telkens vernieuwen en verbeteren. Het merk staat synoniem voor kwaliteit, comfort en oog voor detail. Maar wat maakt een bed van Auping dan precies zo anders?

Nachtrust belangrijk voor ons functioneren

Slapen doen we een derde van ons leven. Daarbij is vooral de kwaliteit van de slaap belangrijk. Een goede nachtrust is essentieel om de volgende dag weer naar behoren te kunnen presteren. Wie niet goed slaapt, ontwikkelt op den duur gezondheidsklachten en komt daarmee in een neerwaartse spiraal terecht. Ons bed zou dus te allen tijde het belangrijkste meubelstuk in ons huis moeten zijn. Maar je hebt natuurlijk heel wat keus en dan rijst al snel de vraag waarom Auping het zo goed doet ten opzichte van andere merken. Immers, een goed bed kunnen er toch meer maken? Eén van de succesvolle ontwikkelingen binnen het bedrijf is de introductie van de spiraalbodem, die zorgt voor een aanmerkelijk betere ventilatie van het bed.

Bijzondere matrassen

Niet alleen de bedbodem is een belangrijk onderdeel van een bed. Ook het matras is belangrijk, misschien wel het meest belangrijke onderdeel. Immers, dit is het deel van het bed waarmee het lichaam direct contact maakt en dat zorgen moet voor de juiste mate van ondersteuning. Juist hierin blinken Auping matrassen uit, ongeacht de keuze voor het gebruikte materiaal. Het bedrijf produceert bijvoorbeeld pocketverenmatrassen aangevuld met comfortlagen van latex of een synthetisch schuim van hoge kwaliteit. Voor de matrassen met vijf zones geldt dat ze asymmetrisch zijn opgebouwd. Dit bevordert de ondersteuning van je lichaam en heeft bovendien als voordeel dat je ze niet periodiek hoeft om te keren.

Prijs versus kwaliteit

Een bed van Auping is synoniem voor topkwaliteit. Het mag dus gerust wat kosten. Slaapexperts zijn het erover eens dat zich die kwaliteit dubbel en dwars uitbetaalt, omdat je er beter door slaapt. Die goede nachtrust is in feite onbetaalbaar. Het is dan ook niet voor niets, dat het bedrijf de slogan ‘Auping nights, better days’ lanceerde. Sommige beddenwinkels durven zelfs de keiharde garantie te geven dat je op een bed van Auping beter slaapt. Het blijft natuurlijk lastig om dit met feiten aan te tonen. Overigens worden alle matrassen in Nederland geproduceerd, een belangrijk aspect in het kader van duurzaamheid.

Bijpassende informatie