Heb jij veel kalkaanslag in je woning?

H

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in woningen en kan zorgen voor veel frustratie. Het ontstaat doordat water kalk bevat. In bijvoorbeeld de badkamer of keuken blijft deze kalk achter en vormt het aanslag. Het verwijderen van deze aanslag is vaak lastig en tijdrovend. Ben jij daarom ook helemaal klaar met die wekelijkse, intensieve schoonmaakbeurten die nooit opleveren wat jij had gehoopt, omdat kalk bijna niet meer weg te krijgen is? Dan is het tijd om in te grijpen. Gelukkig is er een manier om je kalkprobleem te voorkomen, namelijk door het gebruik van een waterontharder van Amysoft. Wij laten je graag zien hoe deze ontharder werkt en wat de belangrijkste voordelen van een waterontharder zijn.

Een waterontharder van Amysoft

Waterontharders van Amysoft onderscheiden zich van andere merken door hun hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit is terug te zien in het zoutverbruik en de levensduur. Amysoft bestaat namelijk al meer dan 25 jaar en deze waterontharders werken nog steeds. De ontharder zorgt ervoor dat er geen kalk meer in het water zit door middel van een ingenieus systeem waarbij het water door harsen wordt geleid. Deze harsen nemen de kalkdeeltjes op, waardoor het water dat uit de kraan komt vrij is van kalk en dus geen aanslag meer vormt. Het resultaat is niet alleen kalkvrij water, maar ook minder onderhoud en minder kosten voor bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en reparaties aan apparatuur. Reken maar dat je veel minder tijd kwijt zult zijn aan het schoonmaken van je douche of keuken wanneer je eenmaal een ontharder van Amysoft in je woning hebt aangebracht. Zelfs de bestaande kalkaanslag zal verdwijnen door het kalkvrije water.

De voordelen van onthard water

Het gebruik van onthard water heeft nog meer voordelen dan het voorkomen van kalkaanslag. Zo is het bijvoorbeeld ook veel beter voor de huid en het haar, omdat het zachte water een minder droge huid en irritatie veroorzaakt. Je zult merken dat het water heel anders aanvoelt wanneer je staat te douchen. Ook heb je lang zoveel shampoo niet nodig om je haar goed schoon te maken. Ook zorgt een waterontharder voor een langere levensduur van huishoudelijke apparatuur, zoals wasmachines en vaatwassers. Kalk krijgt namelijk geen kans meer om zich op de verwarminselementen te hechten waardoor je veel langer met je apparatuur kunt doen. Bovendien verbruiken apparaten minder energie en behoudt kleding langer kleur. Kortom, genoeg redenen om voor een waterontharder te kiezen.

Neem contact op met Amysoft

Wil jij ook profiteren van de voordelen van onthard water? Neem dan contact op met Amysoft. Zij helpen je graag bij het vinden van de juiste waterontharder voor jouw situatie. Een waterontharder wordt vaak geplaatst in de bijkeuken, trapkast, garage of eventueel in de meterkast. De onderbreking van de waterleiding wordt direct bij de watermeter gemaakt en wordt omgelegd naar de plek waar de waterontharder moet komen te staan. Zo kan de ontharder het water in de hele woning ontharden en voorkomt het kalkaanslag in bijvoorbeeld douches, aan kranen en in huishoudelijke apparaten. Met de expertise en service van Amysoft ben je verzekerd van zacht water, zonder kalkaanslag en alle problemen die daarbij komen kijken.

Bijpassende informatie en advies

Foto bovenzijde: Unsplash