Doe inspiratie op voor een luxe badkamer

D

Heb jij een wens om je badkamer te vernieuwen? Het kan zijn dat je sinds je verhuisd bent nog geen verbouwing hebt gedaan. De originele badkamer zit er nog steeds in, maar is erg verouderd. Een badkamer uit de jaren 90 mag best vervangen worden! Maar waar moet je op letten bij een renovatie en hoe creëer je extra luxe in je badkamer? In dit artikel lees je aan aantal tips en doe je inspiratie op om jouw droombadkamer te realiseren!

De moderne badkamer

Strakke en minimalistische badkamers zijn helemaal van deze tijd. Denk hierbij aan strakke lijnen en elementen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van grote vlakken, zoals tegels van 90 of 120 centimeter breed. Wat ook belangrijk is bij een moderne badkamer is het lichtontwerp. Een voorbeeld hiervan is een dimbare lamp die verwerkt is in de spiegel. Op deze manier kan de lamp gebruik worden als sfeerlicht en als fel licht.

De moderne stijl zie je ook teug in het gebruik van kleuren. Vaak zie je zwarte, witte of grijze elementen in een dergelijke badkamer. Ook het materiaal is belangrijk om op te letten. Zo zie je veel glas terugkomen in moderne ontwerpen, bijvoorbeeld als scheidingswand bij de douche. Daarnaast krijgt een badkamer met een betonnen of gietvloer een strakke look. Heb je een ruime badkamer? Maak dan een statement met een losstaand bad! Op deze manier heb je een echte eyecatcher in je badkamer.

Breng comfort in je huis

Echt luxe badkamers hebben niet alleen een bad en een douche. Wanneer je echt wilt ontspannen in je eigen badkamer, denk je aan een spa. Hoe relaxt is het als je volledig tot rust kan komen in een sauna na een lange dag werken. Daarbij hoeft een sauna niet veel ruimte in te nemen. Er bestaan namelijk compacte een- of tweepersoons sauna’s. Daarom hoef je geen enorme badkamer te hebben om er een aan te schaffen.

Kortom, er zijn veel keuzes te maken wanneer je jouw badkamer gaat verbouwen. Ga je voor een moderne badkamer? Kies dan vooral grote strakke onderdelen. Denk daarbij ook aan het lichtontwerp van je badkamer. Speel hiermee zodat je een mooie sfeer creëert. Pak volledig uit en zet een spa in je badkamer. Op deze manier kan je thuis helemaal ontspannen. Wie wilt dat nou niet? Dus ga aan de slag en ontwerp jouw moderne badkamer!


Bijpassende tips en advies