De voordelen van zonne-energie

D

Nu het klimaat een veelbesproken onderwerp is gaat het vaak over verschillende vormen van energie. We hebben natuurlijk fossiele brandstoffen, kernenergie en energie uit wind en water. Elke bron heeft zo zijn voordelen en vandaag zoomen we in op zonne-energie. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zonne energie en over Zonnepanelen montagemateriaal.

Het zonnetje in huis

Het grootste voordeel van zonne-energie is dat het duurzaam is. Dat is natuurlijk logisch, maar het moet toch benoemd worden. Fossiele brandstoffen raken een keer op en daartegenover zal de zon altijd blijven schijnen (ook al voelt dat soms anders aan in dit koude kikkerlandje). Helaas zijn er nog niet heel veel mogelijkheden op het gebied van zonne-energie. Powerbanks met zonnecellen doen wat ze moeten doen, maar we kunnen er niet de planeet mee redden. Toch is er een manier waarop iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen; met zonnepanelen. Het particuliere gebruik van zonnepanelen groeit de laatste jaren enorm en dat verbaast ons niks.

Waarom zonnepanelen?

Laten we maar meteen met de deur in het groene huis vallen. Zonnepanelen zorgen voor een besparing op je energierekening. De stroom die je met behulp van je zonnepanelen opwekt is namelijk gratis. Daar komt nog bij dat je als huishouden een stuk minder CO2 uitstoot hebt. Niet alleen omdat zonnepanelen geen broeikasgassen veroorzaken, maar ook omdat zonnepanelen worden geproduceerd op een milieuvriendelijke manier. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat bezitters van zonnepanelen over het algemeen bewuster omgaan met stroom en gemiddeld minder verbruiken. En alsof dat nog niet genoeg is, verhogen ze ook nog eens de waarde van je woning. Zeker handig met de huidige stand van de huizenmarkt. Helaas geeft de overheid (nog) geen subsidie op zonne energie, maar je kan wel je BTW terugkrijgen van de installatie en arbeid.

ZonnepaNEElen? ZonnepaJAlen!

Dat het nemen van zonnepanelen een goede keuze is is inmiddels wel duidelijk. Maar wat is de volgende stap? Als eerste moet er natuurlijk een aanvraag worden gedaan. Vervolgens moeten ze geïnstalleerd worden door een professional. Belangrijk hierbij is dat de installateur gebruik maakt van het juiste montagemateriaal. Het montagesysteem voor een schuin dak zit anders in elkaar dan een Zonnepanelen montagesysteem plat dak. De installateur weet precies welk montagesysteem hij nodig heeft voor jouw dak!


Bijpassende tips en informatie