De voordelen van gietvloeren in moderne woningen

D

We zien steeds vaker dat er wordt gekozen voor een gietvloer in huis. Waar deze vloeren tot jaren geleden vooral werd geassocieerd met bedrijfspanden en magazijnen, is dit vandaag de dag dus absoluut niet meer het geval. Naast de vele praktische voordelen, zijn er ook allerlei andere voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor moderne gietvloeren voor je interieur, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden. Dit heeft als groot voordeel dat je de gietvloer volledig naar wens kunt laten leggen, waardoor deze altijd passend kan worden gemaakt binnen de stijl die jij graag zou willen. Daarbij maakt het dus niet uit of je kiest voor een moderne, landelijke of juist industriële stijl. Omdat de voordelen van gietvloeren in vooral moderne woningen enorm zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Duurzaam en slijt minder snel

Wanneer je net de sleutel hebt, is het tijd om eens flink aan het klussen te gaan. De kans dat je al hebt nagedacht over de vloer, raambekleding en ook meubels, is vrij groot. Als we kijken naar de vloeren vandaag de dag, zien we dat er in moderne woningen steeds vaker wordt gekozen voor een gietvloer. Deze vloeren hebben namelijk twee enorme voordelen. Het eerste voordeel is dat ze duurzaam zijn, waardoor ze dus ook een stuk minder snel slijten. Uiteraard is het wel belangrijk dat je op een normale manier met de vloer omgaat en dus je voeten netjes veegt bij binnenkomst en regelmatig met de stofzuigen en ook dweil door het huis gaat. Mocht de vloer om wat voor reden dan ook na verloop van tijd dof worden op bepaalde plekken, dan kun je de vloer (laten) polijsten en voorzien van een nieuwe coating, zodat deze weer zo goed als nieuw is.

Onderhoudsvriendelijk

Een onderhoudsvriendelijke vloer, wie wil dat nu niet? Uiteraard ontkom je er niet aan om ook deze vloeren regelmatig te stofzuigen en te dweilen, maar kost je dit een stuk minder moeite dan wanneer je een laminaatvloer hebt met naden en kieren. Doordat een gietvloer een geheel is, kunnen vuil en andere resten zich een stuk moeilijk hechten en blijven ze dus los op het oppervlak liggen. Zo kun je het overgrote deel gemakkelijk en snel met een bezem of stofzuiger weghalen en kun je twee of drie keer per week met de dweil door het huis, zodat je ook zorgt dat andere vlekken worden verwijderd. Het enige waar je wel even op moet letten, is dat je in het geval je de vloer gaat dweilen, geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen de coating van je gietvloer namelijk beschadigen.

Geluiddempend

Veel moderne woningen hebben een open indeling, wat geweldig is voor het creëren van een ruimtelijk gevoel, maar kan wel leiden tot geluidsproblemen. Gietvloeren bieden een oplossing voor dit probleem, omdat ze geluiddempend zijn. Ze absorberen geluid en verminderen nagalm, waardoor een rustige en gezellige leefomgeving ontstaat. Dit is vooral belangrijk in ruimtes zoals de woonkamer die overloopt in de keuken, waar je wilt genieten van een serene rust zonder gestoord te worden door storende geluiden.

Bijpassende informatie en advies