De verschillende vloeren voor je woning

D

Ben jij van plan om een nieuwe vloer voor je woning aan te schaffen? Dan is het natuurlijk goed dat je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Veel mensen willen tegenwoordig een pvc vloer kopen, bijvoorbeeld met de populaire visgraat, maar kijken vervolgens niet verder naar andere mogelijkheden zoals laminaat. Om je hier wegwijs in te maken, vertellen we je hieronder meer over de belangrijkste verschillen tussen diverse vloeren, zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Dat is natuurlijk erg prettig, want je wilt immers voorkomen dat je na het leggen van een vloer erachter komt dat een ander type vloer een betere keuze zou zijn geweest.

Een pvc vloer kopen

Een van de meest populaire vloeren die op de markt aanwezig is, is de pvc vloer. Het is goed om te benoemen dat deze type vloeren dun zijn in vergelijking met andere vloeren. Hierbij is het goed om naar de isolatiegraad van je woning te kijken. Ook is het goed om te benoemen dat er een onderscheid gemaakt kan worden tussen klik en plak pvc. Het verschil is dat plak pvc nog een stuk dunner is waardoor het eigenlijk alleen geschikt is voor de begane grond. Je wilt immers wel dat de isolatiewaarde van je woning bewaard wordt. Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden? Ga dan direct naar een specialist en laat je informeren over de pvc vloer.

Laminaat kopen

Een ander type vloer die veel gekozen wordt is laminaat. Het voordeel van laminaat is namelijk dat het niet duur is en dat het er extreem goed uitziet. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan verbonden. Zo kan laminaat slecht tegen water. Als je namelijk water op de vloer laat vallen en dit laat intrekken in de vloer zul je merken dat de vloer krom gaat trekken. Dat is natuurlijk erg zonde en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Je wilt immers zo lang mogelijk van je nieuwe vloer kunnen genieten. Maak de vloer altijd droog en breng eventueel een coatinglaag aan. Daarbij is het zeker ook aan te raden om periodiek je vloer te behandelen met speciale laminaat producten zodat de duurzaamheid van de vloer wordt bevorderd.

Gietvloeren

Tot slot is het ook nog goed om stil te staan bij een gietvloer, omdat deze ook erg in trend is. Hierbij wordt er op een speciale wijze een bepaald product in de vloer gegoten en direct geëgaliseerd. Dit is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je een egale vloer krijgt die heel mooi is. De kosten voor een gietvloer kunnen iets duurder liggen dan die van een pvc vloer. Mocht je liever minder geld kwijt zijn voor een mooie vloer, dan is het zeker goed om te kijken naar de mogelijkheden van pvc vloeren. Je kunt deze in diverse stijlen laten leggen, zo ook in een net zo strakke stijl als de gietvloer. Hiermee weet je zeker dat je voor een betaalbare prijs een prachtige vloer kunt laten leggen.


Bijpassende informatie en tips