Claus Dalby – Handboek voor de bloeiende tuin

C

Claus Dalby Handboek voor de bloeiende tuin recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe tuinboek. In april 2019 is het nieuwe tuinboek van de Deense tuinontwerper verschenen bij Uitgeverij Terra. Er is speciale aandacht voor een aantal bijzondere ideeën voor mooie tuinkamers.

Claus Dalby Handboek voor de bloeiende tuin Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering van het Handboek voor de bloeiende tuin van tuinboekenschrijver Claus Dalby vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het Handboek voor de bloeiende tuin.

Claus Dalby Handboek voor de bloeiende tuin Recensie en Informatie

Handboek voor de bloeiende tuin

  • Schrijver: Claus Dalby (Denemarken)
  • Soort boek: tuinboek
  • Uitgever: Terra
  • Verschenen: april 2019
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering:

Inhoud Handboek voor de bloeiende tuin

In Handboek voor de bloeiende tuin laat Claus Dalby twaalf van zijn tuinkamers zien: aparte delen in zijn tuin met elk hun eigen beplanting. Hij bespreekt het jaar maand voor maand en neemt elk deel van de tuin onder de loep aan de hand van bijzondere kenmerken zoals zon, schaduw, stemmingen, kleurstellingen en ontwerp. Alle borders en bedden vormen een samensmelting van bolgewassen, vaste planten, eenjarigen, struiken en kleine bomen. De wisselende combinaties staan zorgvuldig in dit boek beschreven, inclusief de namen en de kenmerken van de afzonderlijke planten.

Dalby begon in 1996 met de aanleg van zijn tuin in Risskov bij het Deense Aarhus. Door samenwerking met twee tuinarchitecten kwam hij tot het uiteindelijke ontwerp: een verdeling in tuinkamers van verschillend formaat. Dit ontwerp gaf hem de mogelijkheid met kleur, vorm en hoogte aan de slag te gaan. Het is zijn passie om kleurtonen op elkaar af te stemmen en zo het hele jaar door een kleurrijke en bloeiende tuin te hebben. Er moet altijd iets bloeien, Claus leert je vooruit te denken!

Bijpassende Boeken en Informatie